Căldură mare…

Urăsc Bucureștiul. Cu atât mai mult îl urăsc atunci când e cald afară. Respiri un aer stătut în aglomerația urbană. Dacă într-un anotimp ceva mai răcoros statul în autobuz în timp ce acesta este blocat în trafic mai este suportabil, pe vremea asta este chinuitor. Orașul ăsta este plin ochi și pute. Și totuși cei din provincie sunt atrași de el ca muștele de rahat. Deși sunt locuințele scumpe, deși prețurile sunt mari, deși pute tot în jur. Eu m-aș muta și mâine dacă n-aș avea o casă și un loc de muncă cât de cât bine plătit aici. Citeam acum câteva săptămâni (luni) în B24FUN un articol scris de Cătălin Matei. De multe ori am surprins în cele scrise de Cătălin Matei propriile mele idei răzlețe avute în anumite momente. Asta a fost una din ele (că tot vorbeam despre politică în postul de mai jos).

Daca as fi presedinte as face o impartire a judetelor din Romania in functie de venit.

Recidivează cu “Dacă aș fi președinte II“. Eu l-aș vota. Voi ?

13 Comments Căldură mare…

 1. Meekuu

  Mda, dar când ești strivit între două babe care put te gândești “ce frumos ar fi ca astea două să stea la Ciocile și eu măcar prin Brașov”.

  Reply
 2. nexus

  Cu venitul la Bucuresti e cam acelasi mit ca si cu mersul la munca in strainatate – mai toti cred ca odata ajunsi aici sare careva cu banii pe ei.

  P.S.: Pe cat posibil ia metroul. Vine mai rar, dar merge mai repede si se mai face si un curent de aer.

  Reply
 3. nexus

  Totul ar merge mai bine daca ar exista interes in acest sens si nu ar fi o lupta continua (exceptand vara cand toti o tulesc – inclusiv muncitorii de la drumuri si poduri care lasa “lucrari arheologice” de diferite dimensiuni peste tot pe unde apuca) pentru a imparti “cascavalul”.

  Un exemplu: de niste ani buni de cand merg cu metroul, pe ultimele 2-300 metri inainte de Unirea 1 (cand vii dinspre Timpuri Noi) se aude un scartait infernal (care in mod sigur afecteaza nitel si timpanul). Interesant este ca, desi s-au mai schimbat sinele, scartaitul a ramas. Chiar sa inteleg eu ca nimeni nu a zis nimic? Poate cand vor apare niste masini pentru asta si se va putea face o mica “licitatie publica” (insotita, desigur, de un mare “comision particular”) o sa dispara scartaitul. Mai are rost sa pomenesc de traversele DE LEMN din statie de la Timpuri Noi?

  Reply
 4. marius

  asta imi aminteste de ceea ce spunea un prieten d’al meu. sibian. soso pe numele lui. el tot spera in federalizarea romaniei. “si voi miticii(caci sunt bucurestean din nastere) ce productie aveti? o sa muriti de foame baaaaa…o sa v-o s…ti singuri” poate ca avea dreptate.

  Reply
 5. nexus

  Federalizarea e un lucru inutil in contextul actual pentru ca ar duce la un sistem gen UE – in care fiecare vrea mai mult, dar fara sa dea nimic. Relevante sunt si tratativele pentru noua “Constipatie” europeana. Polonia vrea pondere mai mare de voturi ca are populatie mai mare, desi nu stiu cate procente din PIB-ul UE poroduce.

  Iar concret pentru Romania – in Bucuresti nu ar fi problema pentru ca aici sunt concentrate marile firme care, desigur, platesc impozit pe profit/venit. In tara (generic – pentru ca mai sunt si alte orase mari sau regiuni turistice importante ca venituri) ce avem noi? Avem agricultura? Avem industrie? Sa fim seriosi… Oricum din ce se consuma nu stiu cate chestii sunt “made in Romania”. Acum cu seceta nici paine (indirect prin grau) autohtona nu cred ca mai vedem.

  Reply
 6. Tb

  traversele de LEMN rulez fata de cele de beton.
  doar ca sunt mult mai scump de fabricat (numai imbibarea corecta a unei traverse in pacura ia o perioada mare de timp, spre ex).

  Reply
 7. Tb

  si apropos de caldura, ai motto-ul: adapt. enjoy. survive.
  In Bucuresti vara, stim cu totii ca motto-ul este : adapt . survive. (nu exista enjoy pe la 40 grade)

  Reply
 8. nexus

  Dar la 40 grade la umbra poti praji oua pe orice tabla. :D Nasol ca uneori sunt ale tale… (Ca tot a pomenit de “numarat ouale” intr-un post anterior.)

  Reply
 9. vasilica

  Pai tocmai pentru ca locuintele sunt scumpe si deja ai una , de ce nu te muti ?
  O vinzi, si iti iei altceva in alt oras, si mai raman si bani. Probabil stai pentru jobul ala cat de cat
  bine platit care-i mult mai cat de cat decat in alte parti si pentru care vin toti
  aia atrasi ca mustele de fantezie cu rahat. Si ca sa fii aproape de te miri ce oportunitati si
  mai cat de cat. Or NOT ?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *