Am mai discutat subiectul ăsta p’aici. Mai ieri vorbeam cu cineva pe ym și din una în alta am ajuns la unul din adevărurile fundamentale ale meseriei de lucrător prin IT și anume ăla că trebuie tot timpul să înveți. Și nu vorbesc despre a învăța ceva nou ci doar despre a rămâne la curent cu realitatea în domeniul în care lucrezi. Un domeniu care avansează cu o viteză fantastică și în care nu prea ai posibilitatea de-a te relaxa cu ce-ai învățat la un moment dat. Asta ar fi echivalentul unei sinucideri profesionale.

Și cu toate astea parcă apar din ce în ce mai des momente în care pur și simplu nu ai chef să mai citești documentații, să mai cauți resurse pe net și îții vine să-ți bagi picioarele și să te gândești cum ar fi să ai o slujbă de birou în care să stai relaxat și să-ți speli creierul 9-18 în loc să tragi 9-2 zi de zi cum o tot fac eu cam de vreo săptămână jumate. De abia azi am avut o zi mai relaxată și am preferat s-o petrec cu niscaiva seriale și băgând 1 repriză de somn la prânz.

Mi-e mai greu să citesc documentații, în perioadele aglomerate sunt mult mai irascibil cu cei din jur, nu mai am cheful ăla de-a mă juca cu un gadget nou (asta e de bine pentru că-i o pasiune destul de costisitoare :D) dar nu tot timpul. Nu încă. Descopăr că mă prinde la fel de rapid o problemă nerezolvată, că pot să stau câteva ore să fac troubleshooting pe o chestie interesantă, că nu mă deranjează 3-4 zile de culcat la ora 2-3 noaptea încercând și căutând soluții pentru niscaiva probleme pe la unul din clienți. Fac ce-mi place și asta ajută destul de mult. Însă începe să-mi fie teamă de ziua în care nu voi mai avea răbdarea și pasiunea atât de necesare în acest domeniu. Deocamdată nu mă văd făcând altceva. În cel mai rău caz ajung în 3-4 ani să umblu cu părul vâlvoi prin metrou și să bângui “fucking mail servers…” cu ochii injectați.