România

Vă povesteam în postul anterior cum am rămas fără curent electric într-una din sălile din Automatică  săptămâna trecută. Cam cu o oră înainte de sfârșitul ședinței de CCNA au început să pice unul după altul rândurile de calculatoare din sală. Cam la 5-10 minute unul după celălalt. Asta se întâmpla joi seara în jurul orei 8.

Vineri dimineața îmi povesteau colegi de-ai mei cum se învârteau electricienii pe acolo și se scărpinau nedumeriți în cap neștiind care-i problema. Luni, adică ieri, când trebăluiam prin poli, am văzut un echipaj de poliție în fața facultății cu o mașină de Laborator Criminalistic lângă. Am zis “Hopaaa, ce s-o mai fi furat ?….”

Precizez că n-ar trebui să fie chiar atât de ușor de furat treburi din zona respectivă având în vedere că există portar non-stop ajutat mai nou și de excelentele dispozitive de securitate instalate de UTI (camere de luat vederi + alarme).

Fiind curios m-am oprit să-i aud ce zic. Și ce-mi aud urechile întrece orice plăsmuire a imaginației mele. S-au furat cablurile de cupru (electrice) de la subsolul clădirii. Moment în care încep și să-mi explic de ce-au picat pe rând alea din sala în care țineam cursul. Bine, poliția știa că s-au furat undeva vineri. Cam atunci am intrat în vorbă cu ei și le-am zis că de fapt de joi seara avem pană de curent și că au picat treptat rândurile din sală. Ä‚sta: “joi seara ???” Eu: “Da !”. El: “și după aia ce-ați făcut ?”. Eu: “am plecat acasă pentru că nu mai aveam “obiectul activității” ? El: “Și portarul unde era ?”  Eu: “Habar n-am !”. N-au luat declarații, n-au făcut nimic altceva, s-au cărat.

Azi ne trezim cu pană de curent și în alte săli din același corp de clădire. Povestea se repetă (deocamdată ) identic. Vin electricienii, se scarpină în cap, zic c-o să vină în altă zi și se cară. Urmează poliția și urmează să aflăm c-au mai ciordit încă 2-3 bucăți de cablu și că asta ar fi motivul.

Timp în care avem (cel puțin în momentul de față) toate serverele catedrei picate. Și alte servere relativ sensibile care fac aproape o săptămână de când sunt down. Toată lumea dă din umeri și nu se face nimic. Deh, e vară, e an cu recesiune economică iar lenea și miserupismul sunt la loc de cinste.

P.S. De 2 zile (azi fiind a doua zi) ne-am apucat de montat ~50 de echipamente din lab-urile de CCIE venite în Politehnică. Asta ne saltă destul de mult “e-penis”-ul în fața altor academii. Mai rămâne și să ne facem treaba onorabil și să arate totul ca lumea la final.

În plus, profităm de ocazie pentru a aduce o oarecare ordine și civilizație în micuțul data-centeraș al nostru. Prin urmare muncim în ritm de 12h/ zi și pot să zic înc-o dată că nimic nu-i mai mișto decât o zi la sfârșitul căreia să ai satisfacția lucrului făcut bine indiferent dacă de abia te mai ții pe picioare.

2 Comments România

 1. Gabi

  ne-am apucat de montat ~50 de echipamente din lab-urile de CCIE venite în Politehnică.

  Si cu ce o sa le alimentati? :D :p

  Reply
 2. Adrian M

  Pai daca tot luati echipamentele pentru CCIE poate va ramane si de un generator, ar fi pacat sa frecati echipamentele de la penele de curent. Eventual si alarma in sala si gratii la geamuri, sa nu va fure “intreprinzatorii” aia si generatorul.

  Incepeti clase/cursuri/bootcamp-uri de CCIE? S-ar putea sa fiu tentat de asa ceva din toamna, dupa ce-mi termin examenele la CCNP.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *