scumbagUnul din cititorii mei e cursant pe la un CCNA3 în cadrul unei academii din Brașov. N-o să dau numele academiei aici, întâmplător îi cunosc pe câțiva dintre instructorii care predau acolo și sunt oameni destul de ok.

Un altul în schimb s-a decis să-și bată joc de clasa asta. În condițiile în care fiecare persoană de la curs plătește niște bani. Nu sunt cursuri gratuite, costă per semestru de CCNA ~500 de lei. Trainerul ăsta, probabil sculat cu fața la cearceaf într-o dimineață le-a dat ăstora un test final complet diferit de ceea ce făcuse laboratoare cu ei până în acel moment.

Eu unul nu predau cursuri ca să-mi fac cursanții să se simtă prost. Încerc să-i învăț ceva. Încerc în primul rând să-i învăț unde să se uite și cam în cel fel să gândească anumite probleme. Iar ceea ce le dau la testul final nu e cu nimic diferit de ceea ce am facut cu ei în laboratoare pe parcursul semestrului. Ba chiar am obiceiul să le fac o ședință recapitulativă în care să le dau o topologie similară cu ceea ce vor avea la examen.

Aici n-a fost cazul. După ce-am vorbit cu respectivul cititor despre treaba asta acum vreo 2 zile, azi, fiind la un alt training în Brașov (de Linux de data asta), am dat la clasa de Linux de un al doilea participant la clasa acelui instructor. Dacă dintr-o singură sursă (deși n-avea nici un interes să mintă) mai puteam avea îndoieli, venind povestea din a doua sursă și de data asta și cu dovada (topologia respectivă în Packet Tracer), m-am lămurit definitiv că tipul fie s-a decis să fie pur și simplu măgar fie pur și simplu și-a cam băgat picioarele în ea de meserie și și-a bătut joc de ăștia. Topologia aia nu e testată nici măcar de el 100%.

Eu unul le-am sugerat finuț să se ducă și să-l tragă de urechi pe managerul academiei respective și eventual să-și ceară banii înapoi. Că deh, dacă vrei să fii f.t.t în cur te duci, privatizezi ceva și ajungi la pârnaie lângă iluștrii politicieni din România.