Jeguri

scumbagUnul din cititorii mei e cursant pe la un CCNA3 în cadrul unei academii din Brașov. N-o să dau numele academiei aici, întâmplător îi cunosc pe câțiva dintre instructorii care predau acolo și sunt oameni destul de ok.

Un altul în schimb s-a decis să-și bată joc de clasa asta. În condițiile în care fiecare persoană de la curs plătește niște bani. Nu sunt cursuri gratuite, costă per semestru de CCNA ~500 de lei. Trainerul ăsta, probabil sculat cu fața la cearceaf într-o dimineață le-a dat ăstora un test final complet diferit de ceea ce făcuse laboratoare cu ei până în acel moment.

Eu unul nu predau cursuri ca să-mi fac cursanții să se simtă prost. Încerc să-i învăț ceva. Încerc în primul rând să-i învăț unde să se uite și cam în cel fel să gândească anumite probleme. Iar ceea ce le dau la testul final nu e cu nimic diferit de ceea ce am facut cu ei în laboratoare pe parcursul semestrului. Ba chiar am obiceiul să le fac o ședință recapitulativă în care să le dau o topologie similară cu ceea ce vor avea la examen.

Aici n-a fost cazul. După ce-am vorbit cu respectivul cititor despre treaba asta acum vreo 2 zile, azi, fiind la un alt training în Brașov (de Linux de data asta), am dat la clasa de Linux de un al doilea participant la clasa acelui instructor. Dacă dintr-o singură sursă (deși n-avea nici un interes să mintă) mai puteam avea îndoieli, venind povestea din a doua sursă și de data asta și cu dovada (topologia respectivă în Packet Tracer), m-am lămurit definitiv că tipul fie s-a decis să fie pur și simplu măgar fie pur și simplu și-a cam băgat picioarele în ea de meserie și și-a bătut joc de ăștia. Topologia aia nu e testată nici măcar de el 100%.

Eu unul le-am sugerat finuț să se ducă și să-l tragă de urechi pe managerul academiei respective și eventual să-și ceară banii înapoi. Că deh, dacă vrei să fii f.t.t în cur te duci, privatizezi ceva și ajungi la pârnaie lângă iluștrii politicieni din România.

1 Comments Jeguri

 1. Gabi

  Oarecum offtopic:

  Caut niste cursuri/certificari de linux care sa fie si utile si sa aiba si ceva relevanta daca vreodata o sa vreau sa ma recalific. Momentan cele mai ok mi se par rhce/rhcsa, am gasit si cartea lui Michael Jang (Rhcsa/Rhce Red Hat Linux Certification Practice) in format pdf si din cate m-am uitat peste primele 3-4 capitole (rhcsa) probabil ca daca m-as baga la ceva studiu intensiv as fi capabil sa iau examenul asta (rhcsa-ul).

  Stii ceva despre certificarile astea sunt utile si au vreo valoare in caz ca as vrea sa schimb jobul?

  Ceva background despre mine: am vreo 8 ani in IT, dar doar experienta de ops/management cu usoare tangente cu linuxul (gen integration manager la un produs care se instala pe servere clientilor (doar linux), management de proiecte SaaS tot linux based etc).

  Acasa folosesc linux cam de 5-6 ani (mai mult pentru ca am avut mai mereu laptopuri personale slabe asa ca am incercat diverse distributii si desktop managere cat mai lightweight :) ), dar na’ home use, mai putina consola. Aaa..da, si am un raspberry pe care l-am frecat pe toate partile.

  Multumesc

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *