Berea Sikaru

Începe să-mi placă faptul că prin magazinele Mega Image au apărut și alte beri în afară de lager-urile omniprezente. De ceva vreme au băgat Zăganu, în Mega Image-ul de la Hala Traian merg atunci când vreau să-mi iau Lang Brau (weiss bier) dar surpriza cu adevărat plăcută a venit atunci când am găsit în Mega Image-ul de la Titan berea Sikaru.

Zic surpriză plăcută pentru că producătorii berii Sikaru sunt primii bucureșteni care apar pe piața cu o bere artizanală. Se cerea așa ceva de multă vreme și mă bucur că în sfârșit avem și aici în București un producător de bere artizanală. Sper să fie primul dintr-o listă lungă deși tumbele legale pe care trebuie să le facă cineva pentru a ajunge producător de băuturi alcoolice sunt destul de nasoale.

Am aflat de pe site-ul lor că produc 4 tipuri de bere, un golden ale, un IPA, stout și weiss bier. La Mega Image n-am găsit stout-ul (nici nu e preferatul meu) dar am luat din celelalte 3.

sikaru

Și cam pe aici se termină chestiile plăcute pentru că, exceptând IPA-ul care este o bere decentă, celelalte două nu m-au dat pe spate, dimpotrivă. Weiss-bier-ul nu este extraordinar, este sub Lang Brau, sub Terapia de fapt cam sub orice weiss bier artizanal băut până acum. Nu are nici o aromă deosebită, persistă gustul de drojdie chiar dacă torn berea cu atenție dar este băubilă. Golden ale-ul seamănă ușor la gust cu Zăganu blondă nefiind nici asta o bere extraordinară. IPA-ul este singura care chiar mi-a plăcut, având o aromă plăcută, fructată dar și aici simți drojdia la final.

Însă partea cea mai proastă la berile astea este sticla de 0,3l în care vin. Băi băieți, berea pe care o produceți nu este o bere belgiană care are 8+% alcool ca să spui că-s esențe tari de aia sunt puse-n sticluțe mici. Toate trei berile băute de mine se învârt pe la 5% alcool. Mi se pare de prost gust să le vinzi la suzete. De fapt nu e nimic ce urăsc mai mult pe lumea asta decât o suzetă de bere. Nici nu apuci bine să guști berea că s-a și terminat. Când văd sticlă mică de bere simt că barul/producătorul vrea să mă păcălească încercând să-mi vândă la un preț mare un răhățel mic.  De altfel nici prețul sticlelor de Sikaru nu este unul mic, sticla de 0,3 având prețul de 6,5 lei, la fel de mult cât o sticlă de 0,5 de Zăganu, Terapia, Lang Brau, Primator sau alte beri mult mai reușite găsite prin supermarket-uri.

Este însă un început bun. Au timp fie să se redreseze și să revină la sentimente mai bune vis-a-vis de consumatori fie să apară concurența cu o ofertă suficient de bogată pe piață.

Hai noroc !

7 Comments Berea Sikaru

 1. add

  Hm, chiar am luat si eu o IPA d-aia, ca zicea nwradu de ele. Am tinut-o culcata la frigider si cand am scos-o am vazut drojdia lasata si am zis ca mai bine o desfac in chiuveta. Inspirat, ca am mai ramas cu jumate din ea, si era rece rece, de 2 zile.

  Altfel, mi s-a parut prea pregnant gustul de drojdie. Si scumpa ca dracu.

  Reply
  1. Radu

   Da, și după cum spuneam mai sus, IPA pare cea mai reușită. Sunt tare dezamăgit de weiss-bier, eu fiind un mare fan al berilor albe.

  2. add

   Am luat din Auchan Hoegaarden care mi s-a parut decenta. Dar tot asa, mica si cumpa.

  3. Radu

   Nici n-aș compara Hoegaarden cu asta. Aia e o bere bună. Dar da, tot enervant e că vine la suzetă.

 2. enzo

  Asta e maxima zilei:

  “Când văd sticlă mică de bere simt că barul/producătorul vrea să mă păcălească încercând să-mi vândă la un preț mai mare un produs.”

  Reply
 3. horia

  Si eu am avut o surpriza plăcută cu berea Viru, din Estonia. Nu stiu daca se găsește in toată rețeaua MI, eu am luat-o de la MI Chitila

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *