Beta tester

De obicei în preajma lansării unei noi versiuni Ubuntu capăt un soi de mâncărime care mă determină până la urmă să instalez beta-ul pe ceva. De cele mai multe ori acel “ceva” reprezintă laptopul personal. De fapt o mașină virtuală în vmware pe laptopul personal. 

Azi în schimb era s-o comit grav de tot și să dau dovadă de-o prostie fără margini. Duminică, în urma unor update-uri făcute cu System Update din uneltele ThinkVantage (update care a mers excelent si-a reparat câteva mici probleme aparute prin windows în urma instalarii SP3 ) am stricat grub-ul. Prin urmare nu mai aveam partitia de Ubuntu disponibilă. N-am reparat-o duminică dar am zis hai să mă apuc azi să-mi refac cumva partiția respectivă. 

De aici și până la ideea creață de-a folosi versiunea Beta a nelansatului încă “Intrepid Ibex” aka Ubuntu 8.10 n-a fost decât un pas mic. Pe care l-aș fi făcut fără să mă gândesc prea mult (cred că apa aia rece de ieri a afectat și alte sisteme). 

Noroc că am aruncat un ochi într-o doară pe noutățile prezente în versiunea nouă. Și tot într-o doară am citit și lista de Known Issues. Printre care se numără și asta :

A problem that could result in corruption of the firmware on Intel GigE ethernet hardware has led to the disabling of the e1000e driver in the Linux kernel included in Ubuntu 8.10 Beta. Ethernet devices that use this driver cannot be used with Ubuntu 8.10 Beta; support for this hardware will be re-enabled in daily builds immediately after Beta and this issue will be resolved for the Ubuntu 8.10 final release.

Ia ghiciți ce placă de rețea are notebook-ul meu. Da, știu că-i disabled. Dar având în vedere că nu-s tocmai novice cât credeți că-mi lua să pornesc driverul ăla ?

Un search pe google după e1000e driver mi-a dat din nou senzatia că am ratat la milimetru un dezastru de proporții :

e1000e, which is holding new network cards after reorganizing e1000, could damage your networkcard in a way that it cannot be used any longer. Should be fixed in kernel 2.6.27-rc7.

Așadar pus curul în dreptul mașinii de dat șuturi în fund. Doar doar m-oi învăța minte…

8 Comments Beta tester

 1. Programare Sociala

  Asta e nouă. De când puii mei un software îți bulește în așa hal hardware-ul? Vechiul virus CIH credeam că e old history și problemele de genu sunt rezolvate.
  Știu că mai sunt softuri care îți fac firmware update la diverse chestii, HDD, unități de scriere, etc, dar până la placa de rețea… ceva îmi scapă.
  P.S. Dacă nu cer prea mult, poți să faci un resize la căsuța asta în care mă chinui să o umplu cu spam, pardon… să o comentez? Dacă nu cer prea mult, aș prefera de două ori mai lungă și de vreo 3 ori mai lată. Mulțumesc…
  Culmea ironiei, WP Ajax Edit Comments este cam de 2 ori mai lată…

  Reply
 2. petrescs

  Pe launchpad apare ca fixata de la 2.6.27-5 (nu mai figureaza nici in blacklist). The funny thing: se pare ca placa nu e iremediabil busita, in Windows functioneaza…

  Reply
 3. petrescs

  @cristian – am avut cateva desktop-uri cu e1000 si cu versiunea Intrepid la zi (kernelul generic 2.6.27-7, dar au fost upgradate incremental de la .27-5). Nu au fost nic-uri busite – si da, recunosc, nu cred ca as fi incercat asta daca aflam mai devreme :-)

  Reply
 4. name

  mai tine minte cineva mandrake 8 si unitatile cdrom LG? 3 busite in aceeasi seara:(
  programare sociala,o cafea la domnu’?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *