Că tot suntem în temă după discuțiile legate de cretina aia de Olivia Steer, Vlad Mixich scrie astăzi un articol pe Hotnews despre modul în care membrii bisericii ortodoxe române promovează cartea altei idioate din mișcarea anti-vaccin.

Întâmplător, printre site-urile accesate destul de des de mine se numără și “Insula îndoielii” încă de la frumosul scandal cu Colon Help. Acolo am avut ocazia de-a mă familiariza cu cartea respectivei și de a admira modul complet cretin în care și-a construit argumentația anti-vaccin (scoțând din context informații, mințind, traducând cu curul și citând surse pe care nu le-ar cita nici un copil de 5 ani când își scrie tema pentru acasă). Vă recomand cu căldură să citiți articolul și de asemenea chiar să urmăriți ce scrie omul ăla p’acolo pentru că, de ceva vreme, de când a intrat sub privirea vigilentă a mamelor anti-vaccin, majoritatea audienței are un IQ doar din 2 cifre iar săracul om are o răbdare de invidiat în a se lupta cu morile de vânt (puteți citi liniștit “prostia”).

Mixich pe de altă parte are o serie întreagă de articole postate pe Hotnews despre sistemul medical din România și starea deplorabilă în care se află. Ăsta este primul articol care arată și cam care vor fi consecințele pe termen lung ale unui astfel de sistem medical.

Prin urmare nu trebuie să ne mirăm că, dacă ne-am obișnuit cu mizeria din spitalele românești, ba chiar le căutăm scuze uneori doar pentru faptul că serviciile lor sunt mai ieftine (“aproape gratis”), vom ajungem într-un final să murim de boli eradicate din cauză ca noii formatori de opinie sunt popii și tâmpiții.

Pentru că, până la urmă, asta e problema. Zecile de mame care pun botul la tâmpeniile Oliviei și care ascultă ce aberează preoții sunt sătule de un sistem medical vechi, ineficient, care dă rateuri în continuu. Ard bebeluși prin maternități, dormi cu gândacii în camere, mănânci mai rău ca la pușcărie și ai toate șansele să mori după o operație banală. Iar mamele respective, în prostia lor, generalizează și în loc să caute totuși o opinie avizată, apelează la sursele astea alternative.  O fi sistemul de vină, însă nu toți medicii care activează în sistem sunt proști. O fi sistemul nostru futut însă asta nu înseamnă că știința este greșită ci doar că oamenii puși și plătiți să o “implementeze” în România au găsit altceva mai bun de făcut cu banii din sistem.

Nasol e că în contextul ăsta fetid apar vocile “formatorilor de opinie”. În cazul Oliviei e clar, e dusă cu sorcova și e pierdută pentru patrie (avea un comentariu genial Cetin când o făcea nebună pe Olivia, ceva de genul “Andi is sticking his d in crazy…” ). Restul sunt profitorii, șacalii care simt că au ceva de câștigat.

Și din șleahta asta nu se putea să nu lipsească eterna biserica română. Vorba aia, ai de dat pomeni electorale, lasă că se găsesc și niște popi capabili să mănânce rahat și să-i învețe pe enoriași cu cine să voteze. Card de sănătate ? Neah, e semnu’ diavolului, că e scris invers drac. Ah, e din ăla bancar ? Păi “bancar” se scrie altfel invers, nimic “diavolesc” aici.

Care-o fi interesul lor legat de anti-vaccinuri ? Păi și-or fi făcut oamenii un plan pe viitor din care-au realizat că în general oamenii sănătoși și voioși nu prea cotizează la biserică. Ăia care au nevoie de ceva sunt capabili să bage mâna până la cot și atunci trebuie cumva îndrumați spiritual spre calea cea dreaptă.

Amuzant însă e modul în care BOR suge frumos de la două oi, susținând la vedere campaniile de vaccinare ale Ministerului Sănătății da’ în cazurile în care preoții proprii dezinformează ridică frumușel din umeri și dau vina pe autonomia eparhială. Cu alte cuvinte și BOR susține dreptul la liberă exprimare cică.

“Je suis BOR”.