Am o săptămână tare criminală. În politehnică se organizează (iar) concursul anual de programare ACM, faza pe zona balcanică. Pentru concurenți este un prilej de-a socializa cu colegii lor din alte țări, de-a se plimba prin București pe-o vreme mohorâtă și de-a se chinui cu hardware-ul prost adus de cei de la Flamingo.

Pentru mine și colegii mei din Academie înseamnă 3 zile de muncă grea. Deși ne numim Network Support facem cam de toate.  Inclusiv o partidă de Quake III la ora 12 noaptea după ce-am terminat o ședință de Udpcast pe 50 de stații. Ieri am instalat stațiile, am tras rețeaua, am configurat switch-urile și am pus imaginea finală pe ele.

Azi a fost o simulare a examenului și o re-scriere a imaginii pe stații. Problema cea mai mare a zilei de azi a fost lipsa unor tastaturi DECENTE (nu bune, ci decente măcar) la un concurs de progamare.

În anii anteriori (atunci când IBM-ul încă deținea o divizie de calculatoare) aveam componente destul de ok. De 2 ani însă sistemele sunt aduse de la Flamingo. Și sunt sub orice critică. Mauși infecți și tastaturi execrabile. Am escaladat părerile concurenților și după simulare au venit cei de la Flamingo cu 50 de tastaturi mai decente. Pe care se putea scrie normal măcar.

La udpcast (sar peste partea unde este înjurat unul din colegii noștri care n-a avut inspirația să partiționeze înainte un hdd de 160 gb și l-a lăsat așa chior) am avut probleme cu 2 hdd-uri. Pe o zonă destul de întinsă scriau foarte prost. Sperăm doar să nu pice mâine. Că or să pice la clienții finali (cei la care o să ajungă sistemele respective) asta-i partea a doua. Dacă-s fraieri și cumpără de la Flamingo…

Sunt destul de multe faze de povestit și sper să mi le aduc aminte în zilele viitoare.  Deși în ultima vreme am tot ținut-o ciclic cu zi agitată – zi în care nu fac ABSOLUT nimic util societății ci doar zac citind o carte.

Mâine este ziua concursului (durează 5 ore) dar după terminarea lui nu se termină și chinul nostru. Mai avem de strans sistemele și de curățat zona. În jurul orei 19 este anunțarea câștigătorilor, premierea și masa festivă.

Și poate mâine seară voi posta și eu pozele și impresiile mai amănunțite de la eveniment. Poze cu appx. 100 de geeks (programatori) în aceeași sală n-o să mai vedeți prea curând.

Nu fac paralelă cu sexul în grup de la japonezi pentru că ar fi absolut nepotrivită comparația.