Mă bate gândul să fac o treabă. Scrie undeva pe la pagina cu informații despre propria persoană cu ce mă ocup. Fac traininguri de Cisco/Linux de aproape 10 ani. Și-o fac cu plăcere.

Și de ceva vreme mă tot gândesc serios să organizez niște cursuri de Linux (LPIC), complet gratuite (mai puțin cheltuielile cu transportul/cazarea) pentru grupuri de elevi de liceu din țară. Măcar de 2 ori pe an, câte-o săptămână (5 zile) de curs pe undeva. Îmi ofer serviciile fără să am nici o pretenție de câștig material. Și înainte de-a comenta că vreau să-mi fac reclamă vreau să vă subliniez faptul că nu mi-am făcut NICIODATĂ reclamă aici pentru activitatea de training și nu ăsta-i scopul acțiunii. Ci pur și simplu dorința de-a transmite informațiile și de a îndruma elevii de liceu spre Linux și lumea Open Source.

Cei de la ROSEdu fac deja ceva similar dar doar la nivelul Bucureștiului. Eu m-aș oferi voluntar să fac treaba asta oriunde. Bineînțeles trebuie să pun la punct un plan, să văd dacă există cererea pentru așa ceva, să modific materialele de curs pentru nivelul liceului și, nu în ultimul rând, să mă gândesc la o soluție de a asigura logistica pentru un astfel de curs (parteneriat/sponsorizare).

Ce părere aveți ? Știți pe cineva interesat ? Credeți c-ar avea succes o astfel de inițiativă ?