Oameni buni. Dacă aveți o firmă fără un departament IT care să se ocupe de ABSOLUT toate problemele care țin de rețeaua internă, de serverele firmei sau de securitate atunci aveți o problemă. Problema poate fi rezolvată atunci când lucrezi cu altcineva care îți oferă consultanță și servicii pe domeniul ăsta. Dacă este o firmă bună și dacă există o relație de încredere între cele două atunci lucrurile stau bine.

Dacă nu vă oferă nimeni nici servicii de consultanță atunci să știți o treabă. Prostia se plătește. De acord, poți să dai și peste o firmă care să-ți vândă soluții de care nu ai nevoie și să te taxeze în plus. Dar parcă nimic nu se compară cu momentele în care ți-o faci cu mâna ta. Acum vorbesc din punctul de vedere al omului care ar vrea să-și ușureze munca la maxim (numele blogului nu-i o chestie utopică). Prefer să fiu sincer cu clienții și prefer să le dau un sfat care să le rezolve lor problemele cât mai simplu și automat să-mi facă și mie munca mai ușoară. Nu-s ipocrit să spun că nu-mi doresc mai mulți bani. Dar sunt de-ajuns de deștept încât să nu presupun că am clienți tâmpiți.

Dacă vă aflați în situația asta și găsiți pe cineva care se pricepe mai mult decât voi, ascultați-i sfatul. Mai ales atunci când scopul lui nu este să vă ia banii pe ceva în momentul respectiv ci doar încearcă să vă câștige de client. O discuție față în față poate să lămurească multe aspecte. Costă mult mai puțin să stabilești niște pași de la bun început, niște politici pe care să le urmezi pe parcurs și niște obiective clare decât să arunci o căruță de bani pe niște echipamente doar pentru că cineva crede că ar putea folosi la ceva.

Mdap, postul e legat de-o frustrare de moment. Problema mare este că nu-i prima dată când dau peste “atotștiutori” care cred că un echipament pe care au dat o căruță de bani va rezolva toate problemele din firmă, eventual va face și un blow-job în timpul liber.