BSG (semi) finale

Serialul ăsta (Battlestar Galactica) a devenit din ce în ce mai inteligent și mai bine realizat pe măsură ce se apropie de final. O echipă excelentă de actori și scenariști și un broadcaster care a învățat minte că nu-i întotdeauna bine să umbli prin culisele unui serial ca să aduni audiența. Și asta se vede.

La ora actuală este singurul serial care mă lasă cu gura căscată (aproape) episod după episod. Iar ultimul episod înainte de ultima mare pauză a serialului n-a făcut de loc excepție de la regula asta.

Atenție, urmează spoiler…

Cam de prin sezonul 2 am început să mă gândesc la ce-o să găsească ăștia pe Terra dacă or să ajungă vreodată. Pe măsură ce acțiunea confirma faptul că serialul se va termina pe planeta pe care stăm noi în momentul de față (râgâim, bem bere și-așteptăm să înceapă meciul) alternativele la ceea ce vor găsi acolo începeau să prindă contur. Pe baza discuțiilor religioase din flota colonială cam 2 erau posibilitățile.
1. O planetă “curată”, cu locuitori încă la nivelul primatelor, planetă pe care oamenii cu sau fără cyloni au colonizat-o cu mulți ani în urmă din punctul nostru de vedere.
Alternativa 2 este cea expusă în serial. O planetă post-apocaliptică, cu puțini sau fără nici un supraviețuitor.

Deși ambele alternative ar fi putut oferi un grad aproximativ egal de satisfacție privitorilor, trebuie să recunosc faptul că varianta aleasă a avut o realizare de excepție. În ultimile zeci de secunde ale episodului am rămas pur și simplu cu gura căscată și cu ochii larg deschiși. Imaginile alea au spus mai multe lucruri decât întregul episod. Care episod n-a fost nici pe departe unul de umplutură.

Nu știu cum se va termina serialul dar în mod cert de abia aștept. Am o vagă bănuială vis-a-vis de identitatea celui de-al 5-lea cylon, bănuială bazată tot pe chestiile religioase cu care-a fost din plin împănat sezonul 4.

Acum aștept cu nerăbdare sfârșitul pauzei și al serialului.

P.S. cei care încă n-ați văzut BSG și sunteți pasionați de gen vă sugerez să nu ratați ocazia (au început să-l dea pe TVR1). La un moment dat o să-l reiau și eu cap-coadă pentru că merită fiecare minuțel.

3 Comments BSG (semi) finale

 1. Eugen

  Super serialul, deși pe la jumătatea sezonului 3 o cam dăduse în telenovelă, sezonul 4 e extraordinar.
  După toate prostiile cu Zeu/Zeii eu cred că Gaius Baltar e ultimul cylon. Prea joacă pe un fel de mântuitor al tuturor ca să nu fie așa.

  Reply
 2. faithless_soul

  Inca dupa primul episod Baltar a dat impresia ca este cylon (viziunile sale cu Six). Cu atat mai mult cand prin seria a treia (cred) Caprica Six avea si ea viziuni cu Baltar.
  Eu ma indoiesc ca vor alege aceasta solutie , probabil ne vor lasa iarasi cu gura cascata.

  Reply
 3. 1

  Ma intreb daca in ultimele 10 episoade vor aparea si Seraph-ii din BSGu original , deja au fost desene cu ei in sezonu asta .
  oare ei sunt zeii la care se tot inchina roslin ?
  pacat ca nu vom afla pana in 2009 pe la mijloc sau sfarsit cand se va termina serialu .

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *