Burn After Reading

Ä‚sta era unul din filmele păstrate pentru momentele în care chiar am timp/chef să le savurez. Nu cred c-am scăpat vreun film scris/regizat de frații Coen și nici nu cred că m-a dezamăgit unul până acum.

Nu-i cazul nici aici. Proaspăt câștigători ai Oscarului pentru cel mai bun film ( No country for old men ), au strâns în film o grămăjoară de nume cunoscute dintre care doar Frances McDormand și George Clooney au mai prestat în filmele lor. Frances McDormand chiar la debutul lor, Blood Simple. Dintre numele cunoscute, Brad Pitt face un rol destul de mișto care se încadrează în seria rolurilor “ciudate” jucate de el (“Twelve Monkeys, Fight Club, Snatch).  

Filmul începe pretențios cu agenții guvernamentale, analiști și agenți secreți și un John Malkovich scos din sărite. După care ne readuce încet încet cu picioarele pe pământ în lumea celor care acționează fără să-și folosească prea mult creierul. Ajungem la Brad Pitt și Frances McDormand, angajați ai unei săli de sport, care dau din întâmplare peste un CD cu documente secrete aparținând lui Malkovich și se gândesc să-l șantajeze. 

Finalul vine fix în stilul caracteristic fraților Coen, cu jumătate de distribuție scoasă mai mult sau mai puțin brutal din peisaj. 

Nu vreau să vă stric plăcerea de-a urmări filmul așa că nu vă arat decât trailerul.

 

3 Comments Burn After Reading

  1. Adrian O.

    Filmul nu începe promițător, dar devine din ce în ce mai amuzant. PAartea cea mai tare e dialogul de final, unde nimeni nu știe ce e de făcut, dar toți știu că nu mai trebuie să facă ceea ce au făcut…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *