Caut o carte…

… pe care am citit-o când eram copil. Nu mai țin minte titlul și nici autorul. Știu doar că e vorba de un autor român. Nu-i vorba nici de Cișmigiu et. Com. și nici de cărțile lui Vlad Mușatescu (deși parcă era același stil). Cum nu pot să dau mai multe detalii v-aș ruga să-mi spuneți voi cărțile pe care le-ați citit în copilărie/adolescență și care să intre cât de cât în normele de mai sus.

18 Comments Caut o carte…

 1. mugurelu

  Hmm, “cărțile pe care le-ați citit în copilărie / adolescență”? Glumești? Sau ai impresia ca noi am citit 2-3 cărți în perioada aia, să le putem enumera? Au fost rafturi întregi de cărți. Dă mai multe detalii despre subiect, altfel nu te pot ajuta…

  Reply
 2. Meekuu

  Asta e, că nu prea mai știu despre ce e vorba prin carte. Știu că-i cu un grup de copii și parcă și cu un adult printre ei (dar nu pot să bag mâna în foc). Și că e oarecum comică. Și că-i scrisă de un român. N-am vrut să dau prea multe detalii ca să nu vă influențez prea mult. Pot să spun doar că nu-i vorba de cărțile enumerate în post. Și nu, nu-i vorba nici de Cireșarii. Stalky & Co și Cișmigiu et. comp. au fost cărțile cele mai citite prin adolescență. Pe cartea despre care vorbesc n-am pus decât odată mâna (împrumutată de la cineva). Și fix acum după 15+ ani m-apucă nostalgia… :D

  Reply
 3. Seth

  Petre Salcudeanu – Detectiv la 14 ani

  ps.
  nasol de cei ce nu stiu matematica, cu spam-protection asta! :P

  Reply
 4. grizdoz

  la petre salcudeanu imi sarise si mie intai…eduard jurist?constantin chirita?mircea santimbreanu?(am gasit nils holgersson pdf pe dc:))

  Reply
 5. B

  O fi vreo carte de-a lui Mihai Drumes – “Elevul Dima dintr-a saptea” a fost un best read pe sub bancile scolii.
  Daca e din timpul comunismului, poate o fi vorba de vreo carte de-a lui Nicuta Tanase, Iacob Dezideriu, Eduard Jurist, Costache Anton?

  Reply
 6. Meekuu

  Am discutat cu cineva care are o memorie mult mai buna decat a mea si se pare ca, pana la urmă, e vorba de Vlad Musatescu. Evident c-am dat cu google-ul după cărțile lui și-am aflat că nu le-a mai reeditat nimeni de ceva vreme. Exista un pdf pe liternet si-atat.
  Copiii din ziua de azi nu mai citesc cărți…

  Reply
 7. Io

  Micul Print
  (cartea asta merita recitita)
  (si da, copii din ziua de azi mai fac un quest la nush ce joc, asta in cazul fericit :( )

  Reply
 8. alex

  Mica e vacanta mare?

  Does knowing the answer to 9 + 9 really prove you are a person? :)

  Caut si eu o veche carte de copii, fara nume, probabil de un autor rus, se petrece in Armenia, o chestie de comoara…

  Si apropos nostalgie: stie cineva unde se pot procura “balonul e rotund” si “si ilie face sport” (filme) ?

  Cheers

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *