Ce vreau eu de la administratia locala (tagged)

Am înțeles că asta a pornit de la Ionut Oprea și că una din “regulile” principale spunea că trebuie dată la un număr mai mare cu 1 decât numărul de bloggeri taguiți anterior. Eu am primit-o tot de la Paul.
Având în vedere că m-am trezit destul de târziu și că sunt prea puțini cei care au rămas ne-taguiți o să-l dau tuturor celor care citesc postul și nu au răspuns deja.

Ce vreau eu de la administratia locală ține mai mult de mentalitatea celor care lucrează acolo decât de soluții tehnice. Senzația tuturor celor care au avut contact cu administrația locală este că se află la mâna funcționarilor. Nu că funcționari sunt puși acolo ca să servească cetățeanul plătitor de impozite. Așa ajungem de multe ori puși în fața situației de a aștepta aprobări/acte din cauza unui funcționar nervos/frustrat și care nu vrea decât să demonstreze că e și el un șef mic peste ceva. Așa că să faci bine să-i vorbești frumos, să-i aduci flori/ciocolată/bani și să te înclini respectuos dacă ai pretenția să te “servească”.

O altă problemă (anexă a celei de mai sus) o reprezintă pilele angajate în sistem. Pile care freacă menta, culeg șpaga și cam atât. Tot pe aici se încadrează și faptul că, posturile de muncă în care există posibilitate de primire a șpăgilor grase sunt date pe pile și au și salarii măricele. Posturile care implică muncă serioasă sunt plătite prost de unde și cauza frustrărilor celor care lucrează pe aceste posturi. De unde și cauza nervilor noștri atunci când dăm nas în nas cu un angajat sictirit, neplătit cum trebuie și care se ghidează după motto-ul “ei se fac că ne plătesc, noi ne facem că muncim”.

Mai acu’ câteva zile scriam și de faza cu Biroul Unic unde, teoretic, ar fi trebuit să rezolv toate actele pentru deschiderea unei firme. Simplul fapt că site-ul nu mai merge de ceva vreme mă face să cred că nici la fața locului lucrurile nu merg așa cum se laudă ei c-ar trebui să meargă. Birocrația excesivă alimentează șpagile și veniturile funcționarilor. Așa că nu au nici un interes să simplifice lucrurile pentru noi.

După cum spuneam și sus, dau mai departe tuturor celor care citesc.

1 Comments Ce vreau eu de la administratia locala (tagged)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *