Tot încerc de ceva vreme să înțeleg motivul pentru care tineri fără o legătură politică aparentă se aproprie de persoane (personaje) cu un trecut nu prea ortodox. N-am trăit toți în aceeași țară ? N-am avut aceleași probleme ? Părinții lor n-au dus-o la fel de greu sub comuniști cum au dus-o părinții mei ?

Nu înțeleg derapajele de la normele de bun simț făcute de unul ca Ciutacu. E tânăr. Pare oarecum inteligent la prima vedere.  Până deschide gura. Cred că trustul Intact are niște norme precise la recrutarea noilor angajați pentru că altfel nu pot să-mi explic avalanșa de cretini existenți acolo. Pe unul îl puteți admira și mai jos. Restul apar pe la cele 3 televiziuni, scriu tâmpenii prin ziar (au spațiu larg să se desfășoare în voie). Toți, fără excepție, sar de cur în sus când cineva le face iubitul patron securist. Și după aia când îi face pe ei lingăi. Cu toate astea, partidulețu’ tot n-are șanse de 3%. Visurile lui Voiculescu de-a ajunge PCR-ul la putere sunt încă departe de a ajunge realitate (chiar, ce econom băiatul ăsta, după ce-ar câștiga alegerile, rebranding-ul la PCR (old one) l-ar costa mai puțin).

Nu-l înțeleg nici pe Darius și demersul lui cu blogul lui Năstase.  Pe de altă parte înțeleg pe deplin nesimțirea lui Năstase când scrie :

Incerc sa va spun ca nu intotdeauna imaginea mea – deformata de adversari sau de colegi sau de oglinzi inventate – acopera intentiile mele sau proiectele pe care as vrea sa le realizez.

Deformată a ? O fi suferit mult bietul Năstase pe vremea împușcatului și răii ăștia de adversari sau de colegi geloși pe succesul lui de acum vin cu tot felul de mizerii. Săracul, viața lui a fost un calvar și alături de fiica lui Grigore Preoteasa cât și alături de fiica lui Angelo Miculescu înainte de ’89. Gașca de prieteni (Mădălin Voicu, Nicu Ceaușescu, etc.) erau la fel de asupriți și ei. Bietul de el a scris cu pistolul între oo “operele” alea în care laudă geniul lui Ceaușescu și mărețele realizări ale Republicii Socialiste.

Ce naiba, nu reușim decât să ne reciclăm propriile gunoaie ? Nu avem tineri cu coloană vertebrală care să ajungă să conteze în politică fără să facă sluj în fața unora ca alde Năstase, Tăriceanu, Iliescu, Patriciu, Băsescu și alții ?  Toate meciurile politice din țara asta trebuie neaparat să aibă în spate personajele de mai sus ?

Darius, fă-i un blog și lu nen’tu  Ilici să-l mai auzim și pe el din când în când cum ne spune că minerii au venit să pună panseluțe și să împartă garoafe domnișoarelor studente pe străzi. Poate în câțiva ani o să începem cu toții să credem asta și revenim la o nouă epocă de împliniri mărețe.