Râdeam ieri de naivitatea cu care Bogdan îmi spunea că așteaptă un răspuns de la RDS în urma unei solicitări trimise pe adresa de contact sau folosind formularul de contact de pe pagină.

Nu știu dacă-și mai amintește cineva faptul că, în urmă cu ceva ani, RDS-ul folosea ticketing pentru mail-urile trimise pe adresa de contact. Nu mai este cazul acum. Am învățat pe propria piele că nimeni nu citește mail-urile trimise pe adresa respectivă. Și chiar dacă le citește cineva (presupunem prin absurd că plătesc pe cineva să le citească) nimeni nu răspunde solicitărilor de acolo. Nu că solicitările telefonice ar avea mai mare succes. În afară de “ați resetat modem-ul ?” (da, chiar când ești pe fiberlink) n-o să scoți vreodată de la cei puși să răspundă la telefoane.  Ei, dar dacă la asta ne așteptam, nu-i nimic nou și surprinzător în modul în care RDS își tratează clienții, mai interesant e ce urmează.

Povesteam acum ceva vreme despre scurtele mele interacțiuni cu Romtelecom în ceea ce privește serviciile Internet.  Spuneam și atunci că, exceptând modul în care am reușit să reziliez contractul și prețurile oarecum exagerate, Romtelecom mi-a făcut o impresie destul de plăcută.  Promptitudine la instalare, serviciu oferit impecabil (viteza n-a scăzut sub 2mbps și nu l-am văzut picat timp de 3 luni). Când au apărut prețurile noi pentru Clicknet deja îi vedeam cu nesimțirea clasica a celor de la RDS. Deh, nesimțirea crește direct proporțional cu numărul de clienți (asta deja este o regulă pe la noi prin țară).  Am fost plăcut surprins să aflu că nu este așa.

Tot Bogdan spunea că Romtelecomul i-a răspuns în mai puțin de 12 ore la întrebările adresate prin formularul de contact de pe site (trimis seara, răspuns dimineața). Că și înainte aveai cu cine să discuți la ei dacă aveai o problemă dar, de când a venit noua conducere (da, asta care a scăzut tarifele, a introdus convorbirile nelimitate și a redresat Romtelecomul în ochii abonaților deja chitiți pe telefonia fixă de la concurență), lucrurile stau și mai bine în privința asta.

Curios, am trimis și eu un test. I-am întrebat niște chestii legate de Clicknet (aflate la îndemână pe site) doar ca să văd în ce mod îmi răspund. Posibilitățile ar fi fost: ignore, link către informații, informații, informații detaliate. Și am primit informații detaliate (inclusiv adresa din zona în care locuiesc unde pot să semnez contract). Deci se poate. I-aș mai testa odată cu întrebări referitoare la filtrarea SMTP pe Clicknet. Dacă îmi răspund așa cum vreau eu deja mă gândesc serios să-i scuip între ochi pe nesimțiții de la RDS.