DD-WRT v24

După o serie de draci din cauza faptului că pierdeam conexiunea PPPoE și implicit IP-ul cam la jumatate de oră (în medie, procesul era complet aleator) m-am hotărât să pun pe Linksys-ul meu dd-wrt v24 RC2. Care nu prea e el stable dar poate mai rezolvă din probleme (asta presupunând că problemele sunt într-adevăr la mine, deocamdată mi-e prea lene să fac troubleshooting).

Deocamdata v24 se comportă ok. Și are și câteva jucării noi printre care și un “connection uptime” care-mi spune exact ce vreau să aflu.

Printre treburile observate (la prima vedere) se numără treaba cu “connection uptime”, un mic face-lift pe interfața grafică, redenumirea tab-ului Application/Gaming în NAT/QoS, posibilitatea de vizualizare în GUI a conexiunilor active, hotlink pentru search-ul OUI-ului și un Bandwidth monitor care este încă în dezvoltare din câte se pare.

Acum urmează să vedem și cât de stabil este.

6 Comments DD-WRT v24

  1. Apophys

    Eu am un Asus WL-500G care avea un firmware atat de varza incat nici sa faci un port forwarding nu mergea. Am instalat OpenWRT – White Russian. Am incercat White Russian RC5 si RC 9 si sunt foarte multumit de el. Am atasat si un stick usb pt swap file & other storage si merge f bine.

    Mi-am instalat lighttpd, samba, vsftpd si chiar un server de mail :-)

    Reply
  2. Oradeanul

    Am prins si eu un linksys care facea fix aceeasi chestie din prima zi. L-am dus in garantie si am renuntat la el.
    Am luat in schimb un Asus WL500G premium …care rupe de atunci :)

    Reply
  3. Random Guest

    E chiar atat de complicat precum suna? M-am cam pierdut prin guiuri, ouirui, nat/qosuri, face-lifturi etc…

    Reply
  4. Meekuu

    GUI – Graphical User Interface – Interfata grafica cu utilizatorul (pagina in sine)
    OUI – Organizationally Unique Identifier – Un numar (hexa) pe 24 de biti, parte a adresei MAC (Media Access Control) care identifica un producator al placii de retea, device-ului de retea ethernet. Impreuna cu ceilalti 24 de biti formeaza o adresa unica (MAC).
    NAT – Network Address Translation (Translatarea adresei de retea) inseamna translatarea unei adrese IP private (192.168.x.x, 10.x.x.x, 172.16.x.x) într-o adresa IP publică. Tot NAT este denumita si translatarea mai multor adrese IP private intr-o singura adresa IP publica (desi acest lucru poarta numele de PAT (port address translation) datorita faptului ca, in router, comunicatiile sunt distinse intre ele prin faptul ca folosesc porturi diferite).
    QoS – Quality of Services – se referă la o metodă de prioritizare a diferitelor tipuri de trafic. Ex. traficul pentru voce intr-o retea in care se folosesc servicii de voce (voice over IP) este bine sa fie prioritizat pentru a nu avea probleme.
    face-lift – in cazul de mai sus o imbunatatire a interfetei grafice

    Happy now ? :D

    Reply
  5. c2x07

    salut am shi eu un asus wl 500w si vreau sa instalez open wrt pe el:( dar imi este frik ca stric ceva care vrea sa ma ajute ….las id ul meu de mess : c2x07 multumesc anticipat promit ca recompensem pe cel care ma ajuta

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *