Desktop streaming

Help !!! Cer ajutorul cititorilor mei într-un domeniu pe care nu l-am atins până acum.

Are idee cineva dacă există un software (open source dacă se poate, cu versiune și pentru Linux dacă se poate) care să mă ajute să fac un streaming video live a desktop-ului de pe calculator ?

Practic mă interesează o metodă prin care pot să fac o prezentare de pe laptop fără să folosesc VNC/Remote Desktop. VNC-ul transmite unicast către fiecare PC conectat iar eu aș prefera ceva care să facă broadcast/multicast.

Apreciez ajutorul.

9 Comments Desktop streaming

 1. Meekuu

  Da. Este exact ce-mi trebuie. Dar ca să mă scuz pentru “necăutatul pe google” am început să scriu articolul înainte să-mi vină ideea cu o unealtă care să facă multicast.

  Inițial postul se dorea doar un ajutor în a găsi o soluție de streaming video. Chestie pe care am căutat-o pe google dar nu am găsit ceea ce-am vrut.

  În plus, am sperat că există persoane care folosesc așa ceva în mod curent.

  Reply
 2. Strainu

  Eu nu folosesc in mod curent, dar am cautat si eu, tot pentru ceva legat de Poli :) Din pacate aplicatia LAN s-a transformat in WAN, asa ca m-am reorientat.

  Reply
 3. Kappacelu`

  @Meeku: iti pot zice din experienta ca am lucrat cu NetSupport School (il au si ei mei la liceu), si face exact chestia asta + multe altele. E un vnc mult mai complex. Normal e pe bani,dar merita sa scoti unu` sa testezi…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *