Derapant

Inițial articolul l-am citit pe Realitatea dar acum, când să comentez ceva legat de el, văd că l-au “reparat”.  Am găsit în schimb forma “originală” pe Antena3 (care-s nițel mai dobitoci și nu s-au sesizat).

E vorba de bucata asta :

Drumarii au intervenit cu material derapant abia după ce traficul a devenit haotic și tamponările s-au ținut lanț.

Mi-a sărit imediat în ochi faza cu “material derapant”. Ce naiba-i ăla ? Amestec de mult săpun cu apă ? Derapant ? De ce-ar vrea “drumarii” (foarte des folosit substantivul ăsta) să dea cu material derapant pe stradă.

Cu o urmă de îndoială în suflet am dat un mic search pe google după “material derapant”. Nu mică mi-a fost surpriza când am găsit o mică grămăjoară de ziare (online sau nu) în care există sintagma “material derapant”.

Poate oi fi eu mai ciudat și-s singurul care crede că-i corect “antiderapant”.  Până la urmă cine greșește ? Și de ce nu corectează nimeni pe online la antene ?

4 Comments Derapant

 1. Turambar

  5 + 5 = 9

  De fapt, e un adevar in asta. Cei de la Administratia Drumurilor sunt actionari si la un lantz de service-uri auto. Atunci au tot interesul sa imprastie cu material derapant (arunca cu apa si asteapta sa inghetze), in asha fel incat sa creasca tablele pocnite pe autostrada.

  In urma mashinii care arunca cu material derapant, la 5 km in spate, vine o dubitza incarcata cu carti de vizita

  :)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *