N-am mai citit o carte in adevaratul sens al cuvantului, cu coperte (coperti) si pagini din hartie, de foarta multa vreme. Citesc in schimb, in mod regulat, in locul in care si regele intra singur, presa. Cele 2 ziare diametral opuse pe care le cumpara ai mei, EvZ si Jurnalul National.

De aia spuneam in “About me and myself” ca as vrea sa-mi iau un PDA. Ca sa pot citi “e-books” in mijloacele de transport in comun, la munte, la mare, in orice-mprejurare.  Mai folosesc un Palm vechi, monocrom, pentru asta dar cu pdf-urile merge foarte greu, trebuie sa fac fisierele .pdb, ce mai, e complicat. Pe ala am citit cam tot ce-a scris Orson Scott Card (un scriitor de SF extrem de bun) si cateva Frank Herbert (desi am acasa Dune in editia Nemira eu le-am recitit pe palm in limba engleza).

Ma intrebam aseara de ce n-am mai reusit sa mai pun mana pe-o carte si s-o citesc cum obisnuiam sa fac cand eram copil/adolescent, fara sa las cartea din mana pana cand n-o termin. Evident ca din cauza calculatorului dar si cu calculatorul am putut, intr-o maniera mai moderna ce-i drept, sa mai citesc cate ceva. Lipsa de timp ? Lene ? Probleme de concentrare ? Toate la un loc ?

Mai pune mana cineva pe carti in ziua de azi ? Nu ma refer la cei care lucreaza in librarii sau la oameni mai in varsta. Ma refer strict la generatia mea, 25-30 de ani.

Cati dintre voi citesc ceva in buda ? Eu unul, daca nu citesc cateva randuri, stau degeaba.