Despre citit

N-am mai citit o carte in adevaratul sens al cuvantului, cu coperte (coperti) si pagini din hartie, de foarta multa vreme. Citesc in schimb, in mod regulat, in locul in care si regele intra singur, presa. Cele 2 ziare diametral opuse pe care le cumpara ai mei, EvZ si Jurnalul National.

De aia spuneam in “About me and myself” ca as vrea sa-mi iau un PDA. Ca sa pot citi “e-books” in mijloacele de transport in comun, la munte, la mare, in orice-mprejurare.  Mai folosesc un Palm vechi, monocrom, pentru asta dar cu pdf-urile merge foarte greu, trebuie sa fac fisierele .pdb, ce mai, e complicat. Pe ala am citit cam tot ce-a scris Orson Scott Card (un scriitor de SF extrem de bun) si cateva Frank Herbert (desi am acasa Dune in editia Nemira eu le-am recitit pe palm in limba engleza).

Ma intrebam aseara de ce n-am mai reusit sa mai pun mana pe-o carte si s-o citesc cum obisnuiam sa fac cand eram copil/adolescent, fara sa las cartea din mana pana cand n-o termin. Evident ca din cauza calculatorului dar si cu calculatorul am putut, intr-o maniera mai moderna ce-i drept, sa mai citesc cate ceva. Lipsa de timp ? Lene ? Probleme de concentrare ? Toate la un loc ?

Mai pune mana cineva pe carti in ziua de azi ? Nu ma refer la cei care lucreaza in librarii sau la oameni mai in varsta. Ma refer strict la generatia mea, 25-30 de ani.

Cati dintre voi citesc ceva in buda ? Eu unul, daca nu citesc cateva randuri, stau degeaba.

9 Comments Despre citit

 1. Andrei M

  Astazi ti-am descoperit blogul, si trebuie sa recunosc ca apreciez ca dau faci parte din aceea categorie de oameni care au si ceva in cap, care pun mana pe o carte, si cu siguranta care stiu sa poarta o discutie interesanta cu o persoana.

  Eu am facut greseala sa nu citesc pana la 16-17 ani, am crezut ca frecatul mentei pe afara cu golanii este ceva mai interesant. Si intr-o mare parte m-am inselat.

  Apoi am inceput sa citesc carti motivationale, sau de dezvoltare personala cum imi place mie sa le spun, care mi-au deschis usa spre un alt univers, mult mai interesant si atractiv.. si care in acelas timp era foarte aproape si de viata normala, in care te distrezi, te plimbi, iesi cu prietenii etc.

  Spun asta, pentru ca multi au impresia ca cei care citesc sunt niste tocilari, si se inseala amarnic. Asta v-o spune unul care a sustinut idiotenia asta ca multi altii, mult timp.. pana sa trezit la realitate, si si-a dat seama ca era doar o fraza “imprumutata” ca sa fii in pas cu moda!

  As fii bucuros daca mi-ai oferii cateva informatii despre Dune, cand eram mic mi-a placut foarte mult jocul, si auzeam de la multi ca este o carte interesanta, si vreau sa aflu mai multe despre ea.

  Astept reply-ul tau.

  O zi buna!

  Reply
 2. Meekuu

  M-am referit strict la carti as in “literatura”. In rest citesc destule chestii zilnic. Incep cu ziarele si termin cu etichetele de Beck’s.

  Reply
 3. silvia

  Citesc in buda mai mereu. Altfel parca n-am dat pe-acolo. In afara de asta, nu pot sa citesc decat carti din alea cu coperti si pagini… Nu pot sa citesc ebooks, parca n-am citit. Imi place cum se simte o carte, cum miroase…

  Reply
 4. kit

  asa si eu…daca nu e tiparita e ca si cand n-as citi…
  da’ nu pe buda, aia e numai pentru reviste, prospecte sau etichete…de beck’s;)
  oricum, recunosc ca netul mananca mult din timpul care ar trebui alocat cititului… lipsa de vointa, cel putin la mine, isi spune cuvantul…

  Reply
 5. E-nigma

  @hacky: mah, si eu-s pasionat, da’ chiar asa ? :D ajung la 9 acasa si pana la 12 incerc sa nu uit cum am luat prima olimpiada… si nu-mi pare rau ca n-am fost niciodata cu golanii. sunt destui in carti.. ;)

  Reply
 6. E-nigma

  @Meeku: felicitari, dc te citeste si Ana (Eloa?!), e de bine. nu? :D oricum, in afara de timpul cat uraste barbatii si scrie pe blog despre asta, habar n-am cand mai e si studenta (Fac Jalnica pt Studente Complexate) si mai si citeste altceva decat comments..

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *