Despre religie (a mea)

Intr-una din discutiile purtate cu prietena mea in concediu, cand ne relaxam complet creierul iar el ne rasplatea cu tot felul de creatii care de care mai ciudate, mi-a venit ideea crearii unei noi culte (religii, secta, spuneti-i cum vreti; ca sa citez din serialul 4400, “Congregatia mare o numeste pe cea mica ‘secta’.”).
Religia oamenilor lenesi.

Avem toate premizele pentru aceasta noua religie. In primul rand, lenesii au fost si sunt, pe nedrept, prigoniti de societate. Oamenii lenesi sunt esenta progresului si a dezvoltarii. Un om care nu se sperie de munca nu se va gandi la o modalitate prin care sa-si faca munca mai usoara. Un om lenes va gasi o modalitate prin care sa faca tot atata treaba dar cu un minim de efort.

Ca orice religie avem nevoie de o figura centrala. O figura cunoscuta de toata lumea dar pe care nu a vazut-o nimeni in carne si oase. O figura care sa ofere intelepciunea necesara oricarui lenes adevarat. Cine altul decat Garfield. S-au umplut pagini despre el, s-au facut filme, este adorat in egala masura atat de copii cat si de adulti. Cartea sfanta a acestei religii va contine toate cugetarile si pildele lui Garfield. Un predicator poate sa citeasca pilda zilei si sa vorbeasca despre ea in timpul slujbei de adorare a lui Garfield. Evident ca in loc de “Amin” va spune “Miau”.

Uite asa vom face cunoscuta noua religie in lume. Asa vom convinge lumea ca a fi lenes nu este un lucru rau ci dimpotriva. Un lenes pus pe un post de manager intr-o companie si obligat prin contract sa munceasca impreuna cu angajatii la indeplinirea planului va aduce compania pe noi culmi ale succesului prin metodele inovatoare pe care le va gasi. Cei care lucreaza in departamentele de HR se vor bate pe lenesi. Milioane de oameni vor declara “lenea” ca aptitudine in CV-urile lor.

Va veni o noua era in care lenea va triumfa iar celelalte religii vor fi neputincioase in fata acesteia. Asta va aduce si pace in lume pentru ca vom avea adepti atat din randul musulmanilor cat si din randul crestinilor, iar lenesilor le e lene sa lupte in razboaie.  Ei… plauzibil ? Vedeti ce poate sa conceapa o minte odihnita ?

4 Comments Despre religie (a mea)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *