N-am mai avut de multă vreme un text pe teme politice pe aici. Pentru că în ultima vreme am ignorat cu bună știință subiectul ăsta. Complet. Însă mă mai gândesc din când în când cum, la aproape 23 de ani de la Revoluție, suntem la fel de departe de lumea civilizată. Și am ajuns să “admirăm” zilnic un circ ieftin și prost cu aceeași actori care refolosesc aceleași replici și ne iau banii pe bilet.

Sunt uimit de actorii de pe scena politică pentru că sunt pătați de multele mizerii făcute dar nu au absolut nici o scârbă în a se afișa în continuare în public și, ce-i cu adevărat nasol, mulți dintre ei vor fi votați și vor câștiga un nou loc în groapa aia de gunoaie numită “Parlamentul României”.

Am ajuns aici din cauza noastră. Pentru că am închis ochii la mizeriile făcute de politicieni și i-am votat sperând că de data asta vor fura mai puțin decât data trecută sau măcar mai puțin decât cei dinaintea lor.

Am ajuns la un asemenea hal de nesimțire ca popor încât am fi capabili să-i ridicăm statuie lui Iliescu și să-l facem sfânt pe Năstase (chiar, cum sună Sf. Bombo ? ). Aș putea să pun pariu că peste 80% din ăia care-l înjură acum pe Băsescu o să-l regrete peste nici 4 ani. Am ajuns atât de nepăsători încât acceptăm și să votăm analfabeți funcționali să ne conducă. Am ajuns atât de fraieri încât suntem capabili să ne alegem parlamentari direct din pușcărie.

Am ajuns atât de proști încât acceptăm să gândească mass-media pentru noi.

Am ajuns unde merităm.

Și eu unul m-am cam săturat. M-am hotărât să nu mai votez niciodată cu “alternativa mai bună” sau să votez “contra” cuiva. Am hotărât ca de acum înainte ăla care vrea votul meu trebuie să-l merite. Trebuie să aud de el cu ceva timp înainte de-a veni să-mi ceară votul. Trebuie să aud despre el că a realizat ceva pentru oamenii ăia de la care cerșește voturi. Nu că trimite puradei pe la uși cu umbrele și pixuri ca să-l voteze lumea.

Da, știu, sunt naiv și idealist…