"Features"

Mă plângeam acum câteva zile că mp3 player-ul meu nu se aude destul de tare cu noua pereche de căști Sennheiser din cauza impedanței. Am săpat pe diverse forum-uri ca să găsesc o soluție ceva. Am aflat că, modelul vândut în Europa (am un mp3 player iRiver T10 cu 1gb ) are limitare a volumului. E un “feature” nu un “bug”. Se pare că e o norma care obligă producatorii să nu depășească un anumit volum.

Așa că am înlocuit firmware-ul de EU cu versiunea US. Acum căștile se aud ok. Nu pot să-mi sparg timpanele cu ele dar e mai bine decât înainte. Ieri le-am testat și pe un iPod shuffle și într-adevar iPod-ul scoate volumul mai puternic decât iRiver dar sună mai spart parcă. Mă bate gândul să-mi iau un iPod nano pe viitor dar momentan sunt mulțumit de combinație.

Nemulțumirile mele în ceea ce privește iPod-urile țin de modul în care urci melodiile pe jucărie și de faptul că folosește acumulator încorporat. La un drum mai lung tre să pleci cu încărcător după tine, cu cabluri, cu toate prostiile. Și dacă te lasă bateria pe drum nu poți să scoți alta din rucsac și să “resume playing”. Deh, strategie de piață.

Tot vis-a-vis de produsele Apple am mai avut o discuție cu cineva ieri. Vis-a-vis de faptul că n-aș lua laptop Apple. Pentru simplu fapt că prefer să plătesc ceea ce se află în interior decât să plătesc design-ul. Știu, e foarte cool să ai magneți la închiderea capacului da’ pe mine nu mă excită de loc ideea asta. Iar, mă întreb cum naiba-i posibil să ai laptop cu diagonala de 13,3 inch dar cu 2.4 kg greutate.  Sunt widescreen-uri cu 15.4 diagonala și care cântăresc mai puțin de-atât. Placa video Intel ? No thanks. La banii ăia gasesc laptop de 2kg, diagonala 15 inch și placa video mai “normală”. Dar n-o să mai fiu cool după aia…. Tough luck !

6 Comments "Features"

 1. idaho

  mda, aceeashi “problema” cu limitarea volumului am avut’o shi eu cu un Walkman (CD-MP3) Sony. M-am plans tuturor service-urilor din Ro dar nimeni nu a vrut sa ma asculte, spuneau ca nu se baga. Asha ca mi’am luat cashti inchise MDR-V300. Strategie de piatza :)

  Reply
 2. OpRadu

  iRiver rulzzz.. nu-l schimba, sau schimba-l cu un iRiver mai bun :). Normal ca se aude mai bine ca iPod-ul.. numa numele ii de ei.

  PS. ma intreaba blog-ul tau suma dintre 1 si 7 :)). Ce plugin ii, ii bun? .. ca si eu caut unul.

  Reply
 3. Cosu

  Ipod e foarte ok ca transfer de fisiere. Itunes e o mizerie dar te poate scapa din rahat cand l-ai belit de tot (a se citi ai facut pe desteptul punand alte firmware-uri nesuportate).
  Pe linux cam toate aplicatiile audio decente au suport pentru ipod (choose: rythmbox, amarok, gtkpod, exaile, banshee, listen si probabil ca mai sunt).
  Pe windows winamp se descurca admirabil. Gasesc incarcarea pe usb foarte facila si exista si adaptoare de la 220v la usb (dubios stiu :| ) Exista si un avantaj: nu mai dai banii pe baterii. Automomia e undeva la 20de ore (variaza de la un model la altul).
  Ipodul are un singur cablu: ala USB.
  per total eu sunt multumit de el. Cea mai imputita chestie e pretul. A se observa faptul ca in Ro e cu 400Ron mai scump decat in USA. Lucky bastards :(

  Reply
 4. Watt

  La laptopurile Apple platesti si design-ul dar platesti si OS X-ul, suita iLife, camera iSight, tastatura iluminata si senzorii de lumina ambientala.
  Iar acu’ si bootarea nativa in Windows ;)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *