Garanții

Cea mai amuzantă experiență cu o garanție am pățit-o zilele astea cu Ghelir. Bine, cam impropriu spus “zilele astea” pentru că povestea s-a derulat cam în 7 luni. Parțial și din vina lor, parțial și din vina mea. 

Produsul a fost un adaptor USB-RS232 (USB-Serial). Luat de la ghelir cam acum un an pare-mi-se. S-a stricat cam prin iarna/primăvară. Jucaria o folseam pentru conectarea pe consola pe echipamente de pe notebook. S-a stricat cel mai probabil din cauza unui rack prost împământat și fiind destul de ciurucuri/chinezării a fost de-ajuns pentru el. La cât dădusem pe el nici nu mai merita un drum până în garanție dar, cum tot trec în fiecare zi pe lângă sediul Ghelir, am zis să-l duc în garanție. Măcar ca să văd dacă îl recuperez pentru că nici nu se prea găsesc la prețuri mai rezonabile adaptoarele. 

Zis și făcut, întâi am recuperat garanția de la Bogdan și apoi l-am lăsat la Ghelir. Asta se întâmpla prin martie-aprilie dacă nu mă înșel. Au trecut zile, săptămâni, luni iar eu am și uitat de adaptor. Până într-o frumoasă zi de august când mă plimbam prin Păltiniș în concediu și am primit un telefon de la Ghelir prin care eram anunțat că adaptorul meu mă așteaptă la ei. I-am spus domnișoarei că nu-s prin localitate și c-o să-l ridic cam într-o săptămână când ajung.

Când m-am întors din concediu am intrat direct în priză și-am uitat iar de adaptor. Asta până mai alaltăieri când aveam nevoie cu disperare de un adaptor USB (între timp m-am mai descurcat fie cu al lui Bogdan fie folosind diverse servere de prin preajma echipamentelor care aveau port serial). Așa că, jumătate rușinat, jumătate amuzat, am trimis un mail la Ghelir să-i întreb dacă mai au cumva adaptorul meu pe la ei pe undeva. Am primit și răspuns destul de rapid și m-am dus să-l ridic. L-am luat, l-am șters de praf și-am tăiat-o la treabă.

Eh, e cea mai lungă perioadă petrecută în garanție ? La mine e. De departe. Având in vedere cei 25 de lei pe care i-am dat pe adaptor inițial, nici nu m-am agitat prea tare pentru el. Iar articolul ăsta nu vrea în nici într-un caz să fie o critică la adresa Ghelir în privința asta. 

Și ca să fie povestea amuzantă până la capăt, când am ajuns la respectivul client am descoperit că driverul adaptorului nu vrea de nici o culoare să se instaleze în XP SP3. Așa că am folosit un alt laptop din preajmă pentru treaba asta.  

1 Comments Garanții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *