În aproximativ o lună se împlinește un an de când mi-am luat Samsung Galaxy S3 (ăla albastru de 32GB pe care l-am așteptat vreo 2 luni să ajungă în RO). Am mai spus-o pe aici, eu sunt genul de persoană care nu-și schimbă gadget-urile anual. Prefer ca un notebook să mă țină măcar 3-4 ani (cei 3 ani de garanție și eventual încă unul) și telefonul mobil vreo 2-3 ani (pe același principiu). Am preferat la acel moment S3-ul pentru simplul fapt că puteam să-i desfac bateria și s-o schimb fără să mă plimb cu el prin garanții și pentru că HTC-ul meu vechi (windows mobile ce-i drept) nu m-a convins din punct de vedere al fiabilității (am schimbat 4 digitizere în 3 ani la el).

Și din multe puncte de vedere sunt extrem de mulțumit de S3. În primul rând se mișcă fenomenal de bine (după rootare și custom rom chiar mult mai bine decât înainte) și bateria ține decent. Și m-am obișnuit și cu ecranul lui de neam prost încât acum dacă butonez un telefon de 3,5 – 4 inch strâmb din nas nemulțumit ca o fată de la ASE în fața unui cârnăcior de bere.

Dar săptămâna trecută am început să observ chestii neplăcute. Mai întâi 2 crăpături apărute ca din senin pe rama carcasei (una în dreptul mufei USB iar a doua puțin mai jos de butonul de power). Apoi, la 2-3 zile distanță, am descoperit că nu mai pot transfera fișiere folosind conectorul USB. Pur și simplu într-o bună zi nu a mai funcționat pentru transfer de date.

Când încep să se întâmple faze de genul ăsta la un produs pe care-ai dat o căruță de bani într-un termen relativ scurt (dacă carcasa începe să cedeze la nici un an nici nu vreau să aflu cum o să arate după 2) începi să regreți alegerea făcută. Și începi să suspini gândindu-te că alternativa probabil n-ar fi avut problemele astea.

Astăzi l-am dus la garanție (bine, cu ceva peripeții pe care le voi povesti într-un articol viitor înainte de drumul efectiv). Mai precis l-am dus în punctul de service Samsung din incinta Apaca. Și am rămas profund uimit să văd cum, după nici o oră, telefonul meu era complet reparat. Adică ecran + ramă schimbate și conector nou USB pus. Mă așteptam să rămân fără telefon cel puțin o săptămână și mă gândeam cu groază că alternativa (telefonul de rezervă pe care-l mai am prin casă) este un SE K750 (unu’ din telefoanele alea indestructibile făcute pe vremea când SE știa să producă telefoane mișto). Dar n-a fost cazul și acum am telefonul adus înapoi în starea ideală ( CarbonRom 1.7 + CWM Recovery și toate aplicațiile reinstalate).

Prin urmare una-i rece, alta-i caldă. E nasol că am avut probleme cu carcasa și mufa USB dar sunt impresionat de modul excepțional în care s-au mișcat cei de la service. Recomand călduros service-ul respectiv. Și mai că mă gândesc să mai “greșesc” odată cu un Samsung Galaxy Tab ceva în condițiile astea…