Gigel, IT guy

Prietena mea lucreaza intr-o directie in cadrul primariei sectorului 2 (sau 3, intotdeauna uit :D). Avand in vedere ca suntem impreuna de vreo 6 ani, a tot avut timp sa “prinda” diverse chestii legate de calculatoare de pe la mine. Am invatat-o sa mufeze un cablu de retea, sa-si instaleze singura drivere etc. Mai ramane s-o invat sa-si configureze singura router-ul de acasa…

In biroul lor din cadrul primariei au vreo 2 calculatoare mai antice, pe care un gigel IT a instalat niste Windows Me (eu consider Me una din cele mai proaste versiuni de windows) chior si un Office. Avand si internet acolo, prietena mea s-a apucat si a instalat si Opera si Firefox (precum si Winamp-ul ca deh… mai asculta lumea si muzica la serviciu). Normal ca majoritatea celor din birou folosesc inca IE. Nici nu m-as fi asteptat la altceva. Partea anormala vine acum.

Ieri vine gigel IT in birou si vede Opera instalat. Si sare de cur in sus. Ca n-are nimeni voie sa instaleze ceva pe calculatoarele astea. Ca de aia se strica. (pana aici inca normal, si eu as fi reactionat asemanator) Ca n-au voie sa instaleze programe fara licenta. Ca ce-i aia Opera.

Degeaba a incercat sa-i explice ca-s gratuite amandoua si amandoua sunt mai bune decat IE. Neah… el o tinea pe a lui. Au mai sarit si restul din birou cum ca i-au zis ei ca n-ar fi trebuit sa instaleze “porcariile” alea.

Situatia este identica in multe alte birouri. Anormal aici este gigelul IT care habar n-are ce inseamna un IE lasat la indemana unui birou in care lucreaza vreo 10 fete. Dar cred ca-si merita soarta… eu le-as fi trecut pe linux de mult (yeah.. desi pe laptop folosesc windows).

3 Comments Gigel, IT guy

 1. HABEEB

  tot la o primarie.. tot un fel de gigel de la it
  in toata primaria am vazut doar 2-3 oameni care folosesc firefox.. una mi`a spus ca are si acasa si ii place.. altzii cu motivele lor

  in rest cu IE si mereu prezenta intrebare.. “da explorer asta ce are !?”

  Reply
 2. ABS

  Apropos de gigei… la firma unde lucreaza prietena mea au, la fel, un gigel care vine sa faca prostii acolo (prostii ca dupa ce a venit el si a “aranjat” computerul, m-am dus si am scos vreo 3-4 spyware si alte cacaturi).
  Eeee… acu vine partea misto: oamenii s-au plans ca unul din computere se misca prost. Raspunsul lui gigi? Pai pentru ca sunt prea multe fisiere salvate pe desktop…

  Reply
 3. E-nigma

  @ABS: dc “prea multe” inseamna zeci de giga, nu mai are loc de swap :D desi o fata cu zeci de giga pe Desktop e ceva rar..
  cat despre gigei, faza tare: o colega are net de la o firma de 2 lei si eu ii pusesem Kaspersky (Linux nu voia ea). vine gogu’ shfoartza de la service si, in loc sa remufeze matzu (trasese ea de el aiurea si i-am zis ca n-are altceva dar eu inca n-am cleste), se uita la calc si incepe: ce-i cu Firefoxu’, sa scoata IMEDIAT K. si sa pun AVG, ca de-aia nu merge, etc.. fata l-a ascultat, normal ca a mers cateva min cat a tinut ala de cablu dar apoi iok. asta ca sa nu mai zic ca au matze trase intre blocuri si neprotejate asa ca un fulger i-a ars placa de baza…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *