Prietena mea lucreaza intr-o directie in cadrul primariei sectorului 2 (sau 3, intotdeauna uit :D). Avand in vedere ca suntem impreuna de vreo 6 ani, a tot avut timp sa “prinda” diverse chestii legate de calculatoare de pe la mine. Am invatat-o sa mufeze un cablu de retea, sa-si instaleze singura drivere etc. Mai ramane s-o invat sa-si configureze singura router-ul de acasa…

In biroul lor din cadrul primariei au vreo 2 calculatoare mai antice, pe care un gigel IT a instalat niste Windows Me (eu consider Me una din cele mai proaste versiuni de windows) chior si un Office. Avand si internet acolo, prietena mea s-a apucat si a instalat si Opera si Firefox (precum si Winamp-ul ca deh… mai asculta lumea si muzica la serviciu). Normal ca majoritatea celor din birou folosesc inca IE. Nici nu m-as fi asteptat la altceva. Partea anormala vine acum.

Ieri vine gigel IT in birou si vede Opera instalat. Si sare de cur in sus. Ca n-are nimeni voie sa instaleze ceva pe calculatoarele astea. Ca de aia se strica. (pana aici inca normal, si eu as fi reactionat asemanator) Ca n-au voie sa instaleze programe fara licenta. Ca ce-i aia Opera.

Degeaba a incercat sa-i explice ca-s gratuite amandoua si amandoua sunt mai bune decat IE. Neah… el o tinea pe a lui. Au mai sarit si restul din birou cum ca i-au zis ei ca n-ar fi trebuit sa instaleze “porcariile” alea.

Situatia este identica in multe alte birouri. Anormal aici este gigelul IT care habar n-are ce inseamna un IE lasat la indemana unui birou in care lucreaza vreo 10 fete. Dar cred ca-si merita soarta… eu le-as fi trecut pe linux de mult (yeah.. desi pe laptop folosesc windows).