Goodbye Sir Arthur C. Clarke

Arthur C. Clarke - Userfriendly
Pentru orice “geek” care se respectă Arthur C. Clarke a reprezentat un adevărat erou. Un vizionar extrem de optimist având în vedere timpurile pe care le-a trăit.

A făcut parte din tagma scriitorilor SF care și-au imaginat un viitor luminos al omenirii, un viitor în care tehnologia nu ajunge să-ți conducă viața ci doar să te ajute.

The Sentinel (2001 – A Space Odyssey), Rendezvous with Rama, 2010: Odyssey Two și numeroase alte articole și povestiri scurte, toate având ca punct central evoluția tehnologică.

În decembrie 2007, la împlinirea a 90 de “orbite în jurul soarelului” a înregistrat un mesaj video. Mesaj pe care l-am găsit extrem de emoționant și de definitoriu pentru ceea ce a reprezentat omul Arthur C. Clarke. Mi-aș dori să am aceeași seninătate știind că mă apropriu de sfârșitul vieții și să pot spune că mi-am văzut împlinite majoritatea viselor.

Goodbye Sir Arthur C. Clarke.

5 Comments Goodbye Sir Arthur C. Clarke

 1. nexus

  Tehnologia permite multe si tot avanseaza (exponential as putea spune).
  Dar pentru a avea o evolutie trebuie sa avem si vizionari, iar Arthur C. Clarke a fost unul dintre ei. Nu stiu cate idei a avut de-a lungul vietii sale, dar satelitul de telecomunicatii este una din ele si ne bucuram in fiecare clipa de avantajele aferente.
  Poate cere cineva mai mult decat o singura contributie la viitorul omenirii? Nu cred.

  Reply
 2. cabral

  Pentru ca am fost prost n-am facut legatura… am mai vazut stirea dar pen’ ca-s ametit pur-si-simplu nu s-a produs declicul… de-abia acum, cand am vazut “Rendez-vous cu Rama” mi-am dat seama…

  R.I.P., a scris incredibil de misto.

  Apropos, eu am citit-o, daca vrea cineva “Rendez-vous cu Rama” sa dea de stire.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *