Fiecare dintre noi își întâlnește porția lui de tâmpiți de-a lungul timpului. Unii mai mulți, alții mai puțini, depinzând și de meserie/mediul în care se învârte fiecare. Uneori, noi înșine facem parte din porția de tâmpiți a altcuiva. Dar asta mă interesează mai puțin acum.

Mă interesează mai mult cum reacționează fiecare dintre voi la un anumit număr de tâmpiți care vă calcă pe nervi ? Cedați nervos și adoptați un comportament agresiv ? Ați ajuns să învățați să ignorați pentru a vă proteja psihicul ? Sunteți agresivi cu fiecare idiot pentru a nu acumula frustrări ?

Cum facem să supraviețuim și totodată să nu devenim noi înșine parte a problemei ? Întreb asta pentru că observ zi de zi un oraș din ce în ce mai nervos și mai agasat. Începând de la vânzătoarele capsate până la cei de care ne lovim fără să vrem când coborâm din mijloacele de transport în comun. E un lanț fără oprire ? Agresivitatea și lipsa bunului simț face pe altcineva să se comporte agresiv ? Cum scăpăm de asta ? Cum devenim imuni la prostie și lipsă de bun simț ?