Odată cu summit-ul și perioadele pre și post summit am reînceput să rumeg la o idee care să astâmpere frustrările unui șofer cu o minimă urmă de bun-simț în traficul din București.

Discutasem mai de mult ideea de-a cumpăra un jaf de mașină (eventual ceva de calibru mai mare, Aro sau ceva mașină cu tabla solidă). Cu mașina respectivă, pusă în stare de funcționare și bună de ieșit pe stradă cu ea urma să-mi liniștesc frustrările și pornirile violente. Pur și simplu, scăpat de grija tamponării unei mașini bune a cărei reparație poate ridica probleme mari financiare, cu jaful respectiv nu mai eram obligat să-i feresc pe toți tâmpiții care-mi taie calea și care se bagă aiurea. Alegeam un caz clar în care vina ar cadea exclusiv pe celălalt șofer și l-aș pocni cu sârg. A doua oară în mod clar o să se învețe minte să nu mai facă.

Ei, asta era ideea originală. Dezvoltată în schimb ar adunce avantaje enorme traficului din București. Ar scădea în mod clar numărul bulevardelor blocate de tâmpiții care intră pe galben/roșu în intersecție și pe termen lung ar putea duce la un trafic civilizat.

Ce-ar fi să deschidem un “rent-a-jaf”. Orice șofer fără puncte pe carnet, frustrat, cu o anumită experiență la volan, poate să vină și să închirieze contra unei sume de bani un jaf de mașină. Cu mașina respectivă împușcăm 2 iepuri. Șoferul își va liniști frustrările iar zvonul creat de apariția unei astfel de firme va bântui gândurile celorlalți șoferi și-i va face să circule mai prudent. Putem face și un sistem de bonusuri în funcție de cât de scumpă/rară este mașina lovită de jaf-ul nostru. Evident, regula principală va stipula că este obligatoriu ca accidentul produs să fie din vina celuilalt șofer. Altfel cel care a închiriat mașina va fi nevoit să suporte reparațiile mașinii închiriate (neacoperite de RCA).

Eh ? Ce ziceți ? Ar avea succes o asemenea idee ? Am putea lucra chiar cu rablele lăsate la margine de drumuri prin oraș. Cedez ideea și numele “rent-a-jaf” contra 1 “free ride” pe viață.