I *heart* summit !

De câteva zile încep să văd părțile bune ale summit-ului. Trecând peste aia legată de faptul că n-o să mă prindă nimeni pe la muncă în săptămâna 1-5 aprilie din motive legate de traversatul orașului în condițiile în care arterele principale-s blocate iar metroul o să fie probabil full.

Mă uit în schimb la modul în care se circulă zilele astea și la modul în care începe să arate orașul pe străzile pe care o să umble nenea Bush cu nenea Putin de mânuță. Incredibil. Am ajuns la concluzia că românul muncește doar împins de la spate. Doar în perioade de hei-rupism. Curățenie pe stradă că vine Gică Buș. Toaletat copăceii, poliția care chiar își face treaba (cu anumite excepții). Nu i-ai prinde muncind în halul ăsta în mod obișnuit. Acu’ da că-i groasă.

Astăzi, pe bulevardul Eroilor Sanitari era câte-un polițist la fiecare al treilea copac. Vedeam scoarță, scoarță, scoarță, vestă, scoarță, scoarță, scoarță, vesta… Am înțeles că-s veniți din provincie o grămadă. Alt lucru bun. Îmi și imaginez următorul dialog când opresc pe vreun șmecher :

Bă tu știi cine-s io bă ?
Da’ și mă intiriseazî pi mini șini iești tu ? Ia d’iși amendî șî șasî puncti pi permis.

Aseară am ajuns din Titan până la Piața Romană în 20 de minute. În condițiile în care pe la ora aia, de obicei, făceam minim 35-40 de minute. Lumea stă civilizată (de frică bineînțeles) la stopuri. Nu rămâne nimeni să blocheze intersecția. Se respectă frumos regulile de circulație. Și se vede. Nu cred că zilele astea au ieșit mai puține mașini pe stradă. Ci pur și simplu este un exemplu clar că atunci când respecți regulile de circulație treaba chiar funcționează. Oare cât ne-ar costa să avem tot timpul măcar 30-40% din polițiștii care stau zilele astea prin intersecții ? Măcar pe-o perioadă de 6-7 ani până dresăm românul să meargă civilizat. După aia facem ca și Pavlov cu potaia lui, punem niște difuzoare mari în intersecții care să imite fluierul polițiștilor. Să vezi ce boierie o să fie…

4 Comments I *heart* summit !

 1. jollyca

  …si am auzit ca se cara si amenzi la greu. Ce nu pricep io de ce dreq guvernantii astia ne baga noo impozite pe gat cand au cea mai cool sursa de venituri – amenzile. Sa-si faca politia treaba *o saptamana* – taranii de pe contrasens, parcatii pe “interzis”, cuimegii pe rosu, cularenii pe sens interzis si atunci sa vezi venituri la bugetu de stat.

  Reply
 2. sagesse

  “Astăzi, pe bulevardul Eroilor Sanitari era câte-un polițist la fiecare al treilea copac. Vedeam scoarță, scoarță, scoarță, vestă, scoarță, scoarță, scoarță, vesta…”

  I love this :))

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *