Via Orădeanul am ajuns la Mihai Ceuca și al lui PBR (Partidul Bloggerilor Români).
De ce zic “idee moartă din fașă” ? Păi sincer mă îndoiesc de faptul că oameni din afara comunități ar vota așa ceva. Impresia generală vis-a-vis de bloggeri este că sunt “freaks”, oameni rupț de realitate, copii acneici, ș.a.m.d.
Zoso președinte ? Neah, îl prefer pe Băsescu. Bloggerii uniț ? Yeah, right. Suntem uniț atunci când nu ne costă nimic. Și uneori chiar și “unitatea” asta are anumite avantaje (a se citi trafic) pentru unii.
Am realiza mai multe dacă nu am mai fi pasivi. Dacă n-am sta cu curu’n terase când se întâmplă ceva de genul ăsta.
“Lasă că nu mă duc la Universitate că o să se ducă alți nebuni. Eu stau și mă uit la TV să văd ce se întâmplă și-mi dau cu părerea.”
Încercam să le găsesc scuze ălora care se bucură că l-au suspendat pe Băsescu. Să reiau toate scenariile cu “alcoolicul de Băsescu” cu “Băsescu dictatorul” cu “Băsescu mafiotul” și cu “Băsescu securistul”.
1. Ironic, “alcoolicul de Băsescu” este înlocuit temporar de Văcăroiu. Nu pot să nu zâmbesc de fiecare dată când aud chestia asta. Că omului îi place să mai bea un pahar și că dansează cu nevastă-sa. Așa e, asta-i anormal. Cum naiba să mai dansezi cu nevastă-ta prin restaurante și să mai bei un pahar de vin ? Coke Zero e viitorul. Red-Bull cu Vodcă.
2. “Băsescu mafiotul”. Băi a naibii chestie, PNL-ul s-a trezit că Băsescu-i mafiot de abia după ce s-a luat de Patriciu. UDMR-ul e din alt film. PRM-ul e după o ședință de șocuri. PC-ul lansează pe Antene diverse “fapte”. Băsescu e singurul mafiot. Restu-s îngerași. Mitrea -> nevinovat, Voiculescu -> curat ca lacrima, Năstase -> nici nu-i miroase gura, Iliescu -> sărac și cinstit.
3. “Băsescu securistul”. Așa e. D’aia cât timp a stat PSD-ul la putere a curățat la greu dosare. Au dispărut cu tir-urile. În PSD toț au fost persecutaț de securiști pe vremea răposatului. Și prin PC și PRM la fel.
4. Și ultima și cea mai haioasă, “Băsescu dictatorul”. Cică dacă mai rămâne Băsescu ne paște o dictatura la fel ca pe vremea “împușcatului”. Pai normal că cei mai mulț se înfioară numai la gândul ăsta. Se face pielea găină pe mulț. Dar se opresc aici. Nu gândesc mai departe.
Care-i ideea de bază într-o dictatură. Cum ar putea populața în momentul de față să fie “îndreptată” spre o dictatură. Păi în primul rând sărăcită până în momentul în care să nu-i mai pese de cine-i la putere. Să nu mai reacțoneze. În al doilea rând, să i se restricțoneze accesul la informațe. După care se prelucrează.
Hai să ne aducem aminte cam cum era cu mass-media până în 2004 ? Cam cum am dus-o în perioada în care PSD-ul era la putere. Ce pățeau ăia care furau pe față, cu ordonanțe de guvern ? Dictatură a lui Băsescu ? Singurii care regretă dictatura sunt ăia a căror părinți întorceau banii cu lopata înainte de ’89. Geoană cu al lui tătic, general de securitate, Năstase, Vadim, Păunescu, Voiculescu și alții.
Învățaț să nu repetaț greșelile. Să nu mai fim pasivi la ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Să nu mai conducă țara cum vor ei pe banii noștri.
In mod traditional dictatura inseamna un singur conducator cu puteri absolute. Dar lumea nu analizeaza cum trebuie situatia din Parlament:
– nimeni nu poate respinge hotararile Parlamentului (orice lege promovata poate fi respinsa maxim o data de presedinte, dar astia o retrimit exact in aceeasi forma si trece din oficiu)
– Parlamentul isi propune bugetul, el si-l aproba
– nimeni nu poate initia (in cazul unor motive juste – cum ar fi un rezultat diferit intre votul Parlamentului pentru suspendare si rezultatul refendumului pe aceasta tema) dizolvarea Parlamentului
– un Parlamentar are imunitatea inclusiv cand e vorba de omor prin imprudenta (au fost cateva accidente auto)
Singura exceptie de la dictatura e ca se fac alegeri la 4 ani, dar in rest…