Imdb top

Unul din motivele pentru care m-am uitat la Dark Knight a fost poziția pe care-o are în topul Imdb. Vă vine sau nu să credeți dar “Dark Knight” ocupă poziția a 4-a. În fața unor filme ca “Pulp Fiction”, “The good, the bad and the ugly”, “One flew over the cuckoo’s nest”, “Star Wars – The Empire Strikes Back”, “Casablanca” și altele. 

Mie nu-mi vine să cred. Dar uitându-mă nițel pe top am găsit și motivele. “Dark Knight” apărut în 2008 are aproximativ 298000 de voturi. “12 Angry Man” apărut în 1957 are 79000 de voturi. Ah, hai să nu comparăm mere cu pere adică un film de acțiune cu o dramă. “Star Wars – The Empire Strikes Back” apărut în 1980 are 222000 de voturi.  Și tendința se păstrează. Filmele noi sunt votate în exces în timp ce filmele clasice rar mai capătă câte-un vot de la un fan care le descoperă fără să vrea pe câte-un tracker de torrents.

“Idiocracy” should be nr. 1.

9 Comments Imdb top

 1. ktx

  Topul Imdb e de mult folosit doar pentru promovarea filmelor noi. Batman nu merita locul 4, un 7-8 e ok, dar atat s-a platit atat s-a punctat ;) it’s all about the benjamins :D

  Reply
 2. nexus

  Oricum, si daca am presupune ca fiecare film lansat vreodata ar fi beneficiat de “avantajele” Internetului din prima zi, tot nu se poate face un clasament general. “Schindler’s List” si “Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back” sunt cam la aceeasi nota, dar, desi mi-au placut amandoua, nu cred ca o sa revad “Schindler’s List” de cate ori am vazut “The Empire Strikes Back”.

  Reply
 3. TheBride

  Pai fimele vechi au aparut inaite de IMDB. It’s as simple as that. Oamenii care se uita la filme si voteaza pe IMDB nu sunt cei care erau tineri prin anii ’50:) De acord insa ca Dark Knight nu merita locul 4. Dupa mine, nici in primele 20 nu l-as pune. Sigur gasesc 20 de filme mai bune decat asta, si eu nu ma uit la un film pe zi:)

  Reply
 4. Meekuu

  Te contrazic. Sunt multe filme stralucite în top. Primele 3 își merită (după părerea mea) locurile. Problema e cu filmele noi aparute și cu promovarea în exces a acestora.

  Reply
 5. blowfish

  “Idiocracy” FTW.
  In ziua de azi nu se mai pune amprenta pe idea filmului mai mult pe efecte si modul in care este filmat…. Dupa mine exista o degradare in gusturi, tendinte si impresii.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *