În campanie

Odată cu alegerile astea poate o să fie clar și pentru politicieni că lumea a început să voteze persoane nu partide. Următorul pas ar fi uninominale pentru parlamentare. Poate așa scăpăm de adormiți și de dinozauri de prin parlament.

Deocamdata însă suntem încă în campanie electorală. Prin sectorul 4 umblă un tir cu vreo 8 gagici semi-dezbrăcate care “țin sus” PD-L-ul și pe Silaghi. Tot prin sectorul 4 am văzut azi un țigănuș care cerșea la un colț de stradă îmbrăcat într-un tricou roș-albastru cu numele unui candidat PNG pe spate și cu PNG scris mare pe față. E normal pentru Gigi să se folosească de Steaua în campania electorală. E anormal pentru vechii fani să-și vadă echipa favorită devenind bătaia de joc a unui analfabet.

La poșta primesc de câteva zile fluturași cu Gușă. Gușă ținut în brațe de Mutu, Gușă ținând în brațe 2 copii, Gușă și partidul lui de 2 bani și 3 persoane. Lui Mutu i se fâlfâie de București. E născut în Argeș și stă mai mult p’afară. Da’ majoritatea pămpălailor nu pun cap la cap treburile astea.

Majoritatea pămpălăilor ori nu-și mișcă curul să se ducă la vot pe principiul “toți sunt la fel, mai bine stau și nu votez” sau alternează după principiul “parcă era mai bine înainte”.

Prin sectorul 3 mă mir c-au mai aruncat banii aiurea pe afișe electorale. Băieții de la Academia Cațavencu s-au luat deja de Giugula de la PSD care “îți plătește factula”. Nici măcar Negoiță n-are prea multe afișe prin sector. Am văzut doar vreo 2-3 prin câteva interecții. Așa cât se le mai aducă aminte oamenilor că nu are de gând să plece din sector.

Vanghelie e cel mai haios. E plin sectorul 5 de afișele alea cu sloganuri frumos caligrafiate. Scrisul ăla + fața lui Vanghelie face toți banii. Măcar nu ne mai batem capul cu el la primăria capitalei. Unde să-mi bag picioarele dacă știu pe cine să aleg primar. Timp mai e. Un singur lucru-i sigur. Mă duc să votez.

1 Comments În campanie

  1. jollyca

    1. De ce e plin sectorul 3 de afise cu Vanghelie ? Ala nu e la 5
    2. Ba, eu sustin fanatic mersu la vot. Asta e dreptul nostru legal si constitutional si obligatia mea morala. Habar n-am cu cine sa votez. Dar voi pune stampila undeva pe foaia aia asta e clar. (Unii nu se duc la vot ca cica “sa tragem un semnal de alarma”. Cate “semnale de alarma” am tras pana acum la toate alegerile ? 2 ? 3 ? Ce s-a intamplat ? Ni’ca. Cre’ ca nici nu merge, e ca butonu de alarma din lifturi)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *