Innovation Labs 2.0

Acum un an a fost prima ediție. Anul acesta începe cea de-a doua ediție a Innovation Labs. Acolo unde vin cei care visează să ajungă un nou Zuckerberg.

Innovation Labs este un program excelent pentru oamenii cu idei interesante. Vor realiza că nu e de ajuns ideea pentru a avea o afacere de succes.  Pot ajunge antreprenori de succes doar cei care vor ști să-și facă un plan de afaceri, vor învăța să-și vândă ideea și să creeze o imagine. Și Innovation Labs cam asta-și propune. Să fie un concurs în urma căruia ideea poate deveni un nou produs de succes.

Pe 1 Martie are loc etapa inițială la București, pe 8 Martie la Cluj. 24 de ore de “CodeFest”/”Hackathon”. Va începe cu o etapă de pitching  în care oamenii își vor prezenta ideile în fața unui public în cadrul unei prezentări scurte. Echipele formate în cadrul acestei etape vor avea la dispoziție 24 de ore în care vor dezvolta un produs minim viabil și vor concepe un plan de afaceri cu ajutorul mentorilor (specialiști în tehnologie și lideri din industrie). La final își vor prezenta opera și cele mai bune echipe alese de un juriu vor trece în etapa următoare.

Din martie până în mai urmează sesiuni de mentorat și discuții deschise cu experți în diferite domenii. În mai, la “Demo Day” echipele au șansa să-și prezinte produsele în fața unui juriu format din investitori.

Partea pe care-o găsesc cu adevărat interesantă este că oricine poate participa. Nu trebuie să fie neaparat student sau să aibă un background tehnic. Poate să aibă o idee excelentă, să vină s-o prezinte în fața publicului fie împreună cu o echipă deja formată fie să-și formeze o echipă pe loc, imediat după etapa de pitching. Tot ceea ce trebuie să facă este să se înscrie.

Va fi interesant de văzut care vor fi proiectele propuse anul acesta și cam ce idei vor avea participanții.

Eu unul o să fiu iarăși cal de bătaie pentru că infrastructura de rețea din București va fi responsabilitatea mea. Și cum spațiul de concurs va fi altul (în cadrul Bibliotecii noi din UPB), o să fie interesant de văzut cum rezolv provocările de pe parcurs. Și nu pot decât să sper că voi dormi la fel de liniștit ca anul trecut în noaptea cu pricina.

IL banner 728x90


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *