Jertfa

Eram azi (joi) prin Biblioteca Nouă a UPB ca să terminăm de întins infrastructura de cablare pentru Innovation Labs. Și cum clădirea aia, deși terminată mai acum 1-2 ani, e cablată ca un cur și noi vroiam să mai întindem încă 2 AP-uri prin holul mare, ne-am apucat să căutăm prin tavanul fals. Nu de alta dar după primul “biscuite” ridicat am găsit o priză de rețea complet nefolosită (deși aveam să aflu mai târziu că e ATÂT de bine documentată rețeaua încât nu am reușit să găsesc patch-panel-ul respectiv).
Așa că ne-am apucat să căutăm prin tavan alte prize ca sa evităm să tragem cabluri direct prin hol.  Ei, prize n-am găsit în schimb am găsit metoda actuală prin care muncitorul român modern reușește să construiască o asemenea mândrețe de clădire.

1982638_10151963977217043_1737715447_o

Da, e o sticlă de bere Bucegi. Dacă în trecut meșterul Manole o jertfea pe Ana construind în jurul ei zidul mânăstirii, în zilele noastre, Dorel ridică tavane false în spatele căruia lasă o jertfă personală, petul de bere.  Esența e aceeași, omul renunță la ce iubește mai mult pe lumea asta.

Și cine știe, poate peste veacuri elevii vor învăța și despre Dorel și sticla lui de bere.

2 Comments Jertfa

  1. Gheo

    Dupa cat de tare a facut implozie petul, iti dai seama cat de cald era la momentul cand a fost galgaita pe ascuns si apoi inchisa etans, dupa care aruncata acolo. Se stie, aerul se dilata sau se contracta, dupa caz.
    Cinste lor, celor care lucreaza la asemenea temperaturi infernale :P

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *