Am făcut greșeala maximă de-a mă duce la un film la Hollywood Multiplex duminica după-amiază. Mai mult, am făcut greșeala maximă de a mă duce la un film de desene animate (Despicable Me) duminica după-amiază.

Organizați, am trecut pe undeva prin jurul orei 13 să luăm bilete. Filmul începea la 17:15. Până la ora aia ne-am făcut și noi cumpărăturile în Auchan, le-am cărat acasă și ne-am întors liniștiți în Mall cu 10 minute înainte de-a începe filmul. Locuri decente, pe centru. Și-a început lumea să intre. Cărând mormane de floricele și alte treburi de ronțăit și băut de parcă venea sfârșitul lumii și făceau provizii de mâncare. Și evident, fiind animație, cărând odraslele după ei. Fac o paranteză aici. În general aleg filmele de desene animate titrate din 2 motive extrem de importante. Prefer vocile originale și sunt mai puțini copii în sală decât la cele dublate. N-a fost cazul aici.

Se sting luminile și după 2-3 reclame 2D urmează anunțul de-a pune ochelarii 3D pe nas. Și mă lovește instant o reclamă la “State de România”.  Subcultura subculturii ca să zic așa… Buuun, într-un final începe și filmul. Eu, naiv, mă așteptam ca foșnetele mâinilor care caută febril în punga de popcorn să scadă în intensitate. Și puradeii din sală să fie nițel mai tăcuți. Draci, lumea mânca ca după 3 luni de post negru iar odraslele erau ocupate cu pusul întrebărilor. Cu voce tare. Undeva pe fundal se auzeau dialogurile filmului. Și așa au ținut-o tot filmul. Ba mai mult, când credeam că nu se poate mai rău, în spatele nostru cineva s-a apucat să citească dialogurile cu voce tare. Toate. Tot filmul.

Cu alte cuvinte să mă pupați în curul meu ăla mare și păros ăia care-o dați pe aia cu “experiența unică pe care o ai la cinematograf”. Prefer experiența aia mai puțin unică pe care-o am acasă unde nu mă deranjează nimeni și nici nu dau 60 de lei pe 2 bilete la un spectacol grotesc cu maimuțe în sală. Păcat numai că DVDRip-urile ies mai târziu…