La cinema la Mall

Am făcut greșeala maximă de-a mă duce la un film la Hollywood Multiplex duminica după-amiază. Mai mult, am făcut greșeala maximă de a mă duce la un film de desene animate (Despicable Me) duminica după-amiază.

Organizați, am trecut pe undeva prin jurul orei 13 să luăm bilete. Filmul începea la 17:15. Până la ora aia ne-am făcut și noi cumpărăturile în Auchan, le-am cărat acasă și ne-am întors liniștiți în Mall cu 10 minute înainte de-a începe filmul. Locuri decente, pe centru. Și-a început lumea să intre. Cărând mormane de floricele și alte treburi de ronțăit și băut de parcă venea sfârșitul lumii și făceau provizii de mâncare. Și evident, fiind animație, cărând odraslele după ei. Fac o paranteză aici. În general aleg filmele de desene animate titrate din 2 motive extrem de importante. Prefer vocile originale și sunt mai puțini copii în sală decât la cele dublate. N-a fost cazul aici.

Se sting luminile și după 2-3 reclame 2D urmează anunțul de-a pune ochelarii 3D pe nas. Și mă lovește instant o reclamă la “State de România”.  Subcultura subculturii ca să zic așa… Buuun, într-un final începe și filmul. Eu, naiv, mă așteptam ca foșnetele mâinilor care caută febril în punga de popcorn să scadă în intensitate. Și puradeii din sală să fie nițel mai tăcuți. Draci, lumea mânca ca după 3 luni de post negru iar odraslele erau ocupate cu pusul întrebărilor. Cu voce tare. Undeva pe fundal se auzeau dialogurile filmului. Și așa au ținut-o tot filmul. Ba mai mult, când credeam că nu se poate mai rău, în spatele nostru cineva s-a apucat să citească dialogurile cu voce tare. Toate. Tot filmul.

Cu alte cuvinte să mă pupați în curul meu ăla mare și păros ăia care-o dați pe aia cu “experiența unică pe care o ai la cinematograf”. Prefer experiența aia mai puțin unică pe care-o am acasă unde nu mă deranjează nimeni și nici nu dau 60 de lei pe 2 bilete la un spectacol grotesc cu maimuțe în sală. Păcat numai că DVDRip-urile ies mai târziu…

7 Comments La cinema la Mall

 1. nexus

  Cinema la Mall? :)) Sambata primul spectacol de pe la 11 sau cat e daca vrei “experienta unica”. Pe urma incepe “experienta unicata” (ca tot pomeneai de subcultura).
  Eu am ajuns sa merg sambata la primul spectacol, indiferent de cinema, daca vreau sa ma bucur de film si sa nu ascult “simfonia” de oameni “lihnitit si insetati” (se pare ca la unii “ciclul furajarii” se suprapune celui al vizionarii…).
  Mall-urile am ajuns sa le evit, cu exceptia Cityplex unde au pastrat preturile rezonabile (cel putin sambata de dimineata :)) cand mai si sufla vantul prin toata cladirea), pentru ca prezinta o “experienta unicata” de a studia mai toata “fauna urbana” a Romaniei.
  Condoleante ca ai dat 32 leisa auzi “turma” rumegand si pe cineva dovedindu-si cele doua clase primare in plus fata de restul (citind…). De acord ca ii mai citesti copilului, DAR (lasand la o parte ca, spre deosebire de vremurile apuse, acum il poti duce la varianta dublata ca sa nu deranjezi lumea din jur) nu cred ca e cazul sa racnesti cat te tin plamanii (sau ii iei maratului un aparat auditiv… ca oricum sanse sa ajunga sa aiba nevoie de unul).

  Reply
 2. Alex

  Daca vrei sa te duci la cinema si sa te simti si bine, iti pot recomanda Light Cinema, Cityplex, recomandat si mai sus, si noul cinema din Sun Plaza, ma duc aproape saptamanal la cate un film, deseori seara dupa munca (marti sau miercuri, cand vine lume mai multa)…au fost 1-2 ocazii in care a fost lumea ceva mai nesimtita (nu chiar precum cei din postul tau, dar destul cat sa ma deranjeze), ii rogi sa vb mai incet sau sa taca si de obicei se conformeaza…cinema-urile din Vitan si Militari trebuie evitate

  Reply
 3. alex

  deci tot ai avut varianta dublata..
  HD @ 720p/1080p > orice cinema fie el si 3d ;) (depinde si de film; rar, mai sunt unele care sa merite)

  Reply
 4. nashu_mare

  Acum ceva vreme am facut si eu imprudenta de a ma duce la desene animate la mall (evident varianta necenzurata/nedublata) la o ora accesibila puradeilor. Undeva, in fata mea, cineva i-a urat mamicii din spate de atatea ori sa isi bage plodul undeva (eventual la loc de unde a iesit) daca mai continua cu cititul subtitrarii incat a fost nevoie de interventia badigarjilor. Sweeeeeet! :D

  Reply
 5. sin

  Movieplex din Plazza. Initial ma duceam la Vitan, ca era aproape de mine. Nu mi-a luat mult si am cedat nervos. Si de atunci ma duc in Plazza seara. Chiar si la alea animate, ca de obicei nu prea mai sunt boraci care sa zbiere la film.

  Reply
 6. Web Design

  De aia nu ma mai duc de mult la cinema. Am fost de cateva ori si nu-mi mai trebuie acea experienta unica. Am patit si eu odata ce ai patit tu si nu-mi mai trebuie asa ceva. Stau acasa si vad filmul finistit si gratis chiar daca dupa cateva zile.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *