Recent am migrat pe Pidgin și-am renunțat la YM și gtalk. YM-ul îmi făcea o grămadă de probleme, ba nu vroia să se conecteze ba ieșea cu eroare din el. Pidgin nu-i nici el mult mai breaz dar măcar pot să-l folosesc cât de cât  ok.

Singura parte care mai ușurează situația este cea legată de grămada de plugin-uri disponibile pentru Pidgin. N-o să le înșir pe toate cele disponibile by default în instalare ci o să zic  despre unul cu totul și cu totul special.

Îi zice “Lazy Bums” și face o treabă extrem de utilă în contextul în care tu ești (să zicem) o persoană foarte ocupată și cineva te tot fute la icre pe YM. Poți să salvezi o listă de răspunsuri prestabilite care se pretează la o conversație normală, cum ar fi “hmm”, “da”, “ok”, “spune”, “salut”. Lista asta va apărea sub formă de butoane în orice fereastră de conversație. Ești leneș și n-ai chef să stai prea mult la discuțiii cu interlocutorii ? Click “ze” buttons.  Instant reply. Părerea mea este că puteți purta o conversație EXCELENTÄ‚ folosind doar vreo 4-5 butoane de genul ăsta foarte bine alese.

Plugin-ul îl puteți descărca de AICI. După aia instalarea e simplă. Copiați fișierul .dll în directorul plugins din Pidgin. Și gata.