Lenea productivă

În ultima vreme am început să apreciez mașinile virtuale ținute în ESXi. Singurul neajuns la toată treaba asta era legat de reinstalarea vmware-tools la fiecare upgrade de kernel. Cum mie îmi cam dispare cheful dacă fac de 3 ori același lucru am încercat să automatizez treaba asta. Și-am și reușit. Bine, cu un pic de “buba” dar pe final a ieșit mai mult decât ok.

Se dă “/lib/modules/2.6.24-x/misc/” ca fiind locația unde exista modulele compilate pentru kernelul curent. “2.6.24-x” îl luam din “uname -r“. Scriptul pur și simplu verifică existența unui modul compilat în acea locație și dacă nu-l găsește rulează scriptul vmware-config-tools.pl cu opțiunea “–default”. Opțiune care accepta alegerile default fără intervenția utilizatorului. Pus să ruleze la fiecare boot și gata, problemă rezolvată.

Buba de care ziceam mai sus a apărut când am vrut să testez scriptul fiind intrat pe ssh. De fapt am testat opțiunea “–default” și m-am trezit scuipat afară și fără posibilitatea de-a mai intra. Asta pentru că mi-a fost lene să mă conectez pe vSphere.

Scriptul este mai jos :

#!/bin/bash
if [ ! -e /lib/modules/`uname -r`/misc/vmxnet.ko ]; then
/usr/bin/vmware-config-tools.pl --default
fi

Enjoy !

7 Comments Lenea productivă

 1. Dave

  Ba, nu ca zic, da’ ESXi parca nu are shell. (Poate ESX ?!?)
  In alta ordine de idei: CE MAI FACI BA MICUTZULE :))
  Da-ti-as o bere sa-ti dau.

  Reply
 2. Meekuu

  Merge shell și-n ESXi dar nițel mânărit. “unsuported” :P. Oricum, eu ziceam de vmware tools pe masinile virtuale instalate pe ESXi si de faptul ca m-a dat afara cand mi-a recompilat vmxnet.

  In alta ordine de idei: tu ce pana calului mai faci ? :P

  Reply
 3. Dave

  Ce naibi sa fac si eu mai taica….numai prostioare….vmware stuff….storage…si poate….ma voi apuca si eu intr-o zi de cisco…ca ma tot lovesc de ele….mama lor.

  Reply
 4. Meekuu

  Da’ lasa, trimite-i la mine. Ca tre’ să mănânce și gurița mea o bucată de pâine :P Aranjam o colaborare ceva :P

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *