Mame "eroine"

E țigancă. Nu a făcut școală, nu are unde să stea dar, în urmă cu câțiva ani, a născut un copil și l-a abandonat în maternitate. Acum copilul este în grija unor oameni care se numesc asistenți maternali. Ca el sunt mii de alți copii. Majoritatea părinților-surogat își iubesc copiii aflați în grija lor ca pe proprii copii. Unii chiar ar vrea să-i adopte dar statul nu le permite. Statul ține mai mult la drepturile părinților naturali decât la drepturile unor copii de a avea o viață normală. Situația, privită dintr-un anumit punct de vedere, este normală. Părinții naturali ar putea la un moment dat să depășească greutățile și să ia copilul înapoi. Însă cazurile reale întrec orice imaginație. Å¢iganca este din nou gravidă. Tot pe stradă stă. Întrebată de ce e gravidă din nou dacă nu are cum să-și crească copilul ea răspunde halucinant “Ca să mă răzbun pe stat”.
Majoritatea copiilor aflați în asistență maternală sunt de etnie rromă. Părinții sunt bolnavi (de multe ori chiar psihic), nu au un loc de muncă, nu au un domiciliu stabil și nici nu fac nimic pentru a-și schimba modul în care trăiesc. Dar au dreptul să-și viziteze copiii și mai ales au dreptul de a se numi în continuare “parinți”. Doar doar le pică și lor ceva de la stat.

4 Comments Mame "eroine"

 1. neah

  ba, etnia se numeste etnie țigană.
  Gipsy == țigan != rrom
  rromi isi zic țiganii care nu au curajul sa își zică țigani.

  Reply
 2. nexus

  Ideile de “rrom” si “romanes” sunt creatii ale Ministerului de Externe, dinainte de Plesu. Am citit la un moment dat un articol imens pe tema asta. Prima ideea pt “romanes” a fost “romanel”.
  Idei “geniale” care baga in rahat toti cetatenii romani care pleaca peste granite (intre “roman”, “romanesc” si “rrom” din punctul de vedere al alora nu prea se vad diferente).
  Plesu a avut ocazia sa abroge faza (ea fiind raspandita prin documnetele oficiale), dar nu a avut coloana vertebrala.
  Traiasca prostia nationala!

  Reply
 3. ZuZu

  Nu cred ca rromi sunt de vina. E drept ca au o problema de integrare. Ma gandesc ca statul nu are grija suficient de cetatenii sai indiferent de etnie. N-am nimic cu ei. Am cu cei care fura.

  Reply
 4. agre

  Ceva ajutoare sunt. Vad asta cand ma mai duc pe la posta si vad rromii/tiganii/minoritarii (cum vreti voi sa le ziceti) stand la cozi revendicandu-si complementarele/ajutoarele etc. Si in momentul cand o persoana e inconjurata de 2-3 tanci + inca unul care e de țâță, atunci iti poti da seama ca acea persoana doar din asemenea ajutoare traieste, nu are un loc de munca. Ajutoarele astea ar trebui acordate pana la al doilea copil, mai departe e treaba ta cum te descurci.
  Cat despre cei care fac copii si-i abandoneaza, dupa 2 astfel de “scapari” ar trebui sa fie sterilizati.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *