Ce mă fac cu ei ?

Avem niște clienți oarecum importanți la care a trebuit să ajung azi. Am trecut peste faptul că s-au lăsat așteptați mai mult decât era necesar și că am petrecut aproape 45 de minute prin fața biroului.
Pe la sfârșitul întâlnirii au început întrebările “tehnice”. Oamenii au în jur de 20 de calculatoare într-o rețea locală și ies în extern printr-un router Cisco 1700. Mai au și 2 patch-pannel-uri și 3 sw-uri Cisco 2950.
Deoarece vor să mute rack-ul unde sunt patch-pannel-urile și sw-urile, s-au gândit ei să-l desființeze de tot. Și au venit cu un router nou-nouț Asus pe care să-l pună în locul celui Cisco și cu ideea de a pune switch-uri ieftine mai departe, eliminând astfel rack-ul.
Cum poate cineva să răspundă la întrebarea “De ce este mai bun un switch Cisco decât ăsta ?” (ăsta fiind un router Asus pe la 1-2 milioane) și la întrebarea “Cu ce-s mai bune switch-urile Cisco decât alea ieftine și la ce-mi trebuie mie management ?”.
Că ei ar vrea un studiu tehnic pe câteva pagini prin care să-i convingem că avem noi dreptate. Ce să le zic ? C-aș prefera să le cumpăr din banii mei 3 switch-uri ieftine și să le iau pe alea acasă ? Dar tot la mine mă gândesc după aia că știu cât o să alerg dupa în jurul cablurilor când o să pice rețeaua pe acolo.

Mi-a revenit zâmbetul pe buze de-abia după ce-am ieșit dintr-o benzinărie și am văzut că pe casieră o chema “Mamaligan Flori” și după ce-am trecut pe la eMag și mi-am agățat un șoarec nou wireless pentru laptop.

3 Comments Ce mă fac cu ei ?

  1. Mishu

    Nu e cam mare risipa? Totusi..la 20 calculatoare ajunge orice switch de 24 ..hai sa zicem L2 sa fie mai bine decat unul simplu..dar 3 bucati 2950?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *