Matematică și fotbalul

De când a început meciul Olanda – Franța îl tot aud pe gigelul care comentează cum că “suntem din ce în ce mai aproape de sferturi”.

WTF ??? Hai să facem un calcul simplu. Și Italia și Franța și-au furat-o (sau sunt pe cale să și-o fure în aceste momente ) de la Olanda. Noi am facut egal cu ei. Mai avem de jucat cu Olanda. Ca să ajungem mai departe trebui să :

1. se alinieze astrele în formă de cruce
2. se termine egal meciul dintre Italia și Franța
3. pe noi să nu ne bată Olanda

Da’ noi avem șanse să măturăm cu Olanda pe jos după ce n-am fost în stare să jucăm ofensiv cu Franța și am ratat grupa mare cu Italia. E diferență majoră între fotbalul practicat de Mutu & Co. și fotbalul jucat de ăștia mari din Europa. La ăștia mai vezi stop pus și instant centrare, la noi pune stopu’ prost și se-apucă să învârtă mingea în jurul blocului dacă n-o pierde din prima.

Și mă amuză cum se supără toți noliferii când oamenii cu bun simț își dau cu părerea vis-a-vis de aerele alor noștri în contrast cu evoluțiile modeste. Că nu suntem patrioți și că trebuie să-i sprijinim. Right. Ce contează că-s praf în meseria lor. Că au vocație mai mult de sprijinit tacuri de biliard decât pentru fotbal.
În România e de ajuns să stai 8 ore la locul de muncă și s-o freci calm fără să ieși în evidență. Asta-i cheia succesului și oricine are pretenții la mai mult sau face mai mult de-atât este luat rapid la ochi. Idiocracy at its best !

4 Comments Matematică și fotbalul

 1. Teniescu

  Dar ți-a scăpat ceva, sunt șanse ca Olanda să facă o mică mânărie și să nu bata România, ca noi să ieșim din grupe și să ne bată lejer mai târziu, decât să se bată cu Italia sau Franța apoi. Nu ? :)

  Reply
 2. tb

  știi ce mă deranjează bade?
  când toți …. bagă în acceași oală matematica cu numerologia, contabilitatea și ingineria.
  Din categoria 1+2=3 și matematica == adunări și scăderi….

  Trist

  Reply
 3. Meekuu

  Teniescu, e o mică diferență între a te califica prin propriile puteri (și să te lauzi cu asta) și a te califica pentru că Olanda preferă un potențial adversar mai slab în semifinale (deși parcă preferi un adversar care mai și pornește-n atac și nu stă cu “autobaza” în poartă).

  tb, formularea jurnaliștilor este “avem șanse matematice să ne calificăm”.

  Reply
 4. theheartcollector

  Toata ziua vad peste tot numai fotbal in sus, fotbal in jos… M-am saturat. Mie nu-mi place fotbalul :D

  Atata agitatie pentru nimic. Oricum, din ce vad pe alte site-uri si din ce ai scris pe aici, echipa noastra nu o sa ajunga niciodata sa joace in finale… Probabil s-au obisnuit sa se multumeasca cu mai putin…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *