Dreptul meu

M-am mutat din Militari, Sectorul 6 de circa 1 an. Cartea de identitate a rămas în schimb pe adresa de acolo. Astăzi am bătut Bucureștiul de la un cap la celalalt cu un singur scop. Să mă duc să votez. Ai mei nu erau în București deci nu m-am dus nici măcar în vizită. În concepția mea, faptul că am votat îmi dă dreptul să-mi exprim nemulțumirea și opiniile referitoare la cel ales ca primar. Nu l-am votat pe Oprescu din motive evidente celor cu bun simț și cu o urmă de creier rămasă.

Chiar, hai să punem pariuri să vedem cam în cât timp ziceți că va reveni “independentul” Oprescu în echipa de aur din PSD.

Faptul că Oprescu a câștigat alegerile în București are implicații extrem de scârboase în politică. Înseamnă revitalizarea lui Iliescu, înseamnă revenirea echipei de aur 2000-2004, înseamnă bătaie murdară și nasoală în alegerile parlamentare, înseamnă încă-un scuipat aruncat cu zâmbetul pe buze de Ilici fix pe fruntea noastră fix la 18 ani după 13-15 iunie ’91.

Revenind la votat, spuneam că abțibildul ăla nenorocit de pe cartea de identitate îmi dă dreptul să comentez. Cei ~80% din bucureștenii cu drept de vot din capitală care nu și-au mișcat curul astăzi câteva străzi au dreptul s-o sugă următorii 4 ani. Faptul că nu s-au prezentat la vot nu transmite nici un mesaj în afara unui sictir generalizat vis-a-vis de rolul lor în societate.

9 Comments Dreptul meu

 1. Meekuu

  Impozite plătesc ăia care votează. Restul plătesc bir/tribut în sensul cel mai feudal cu putință.

  Reply
 2. Cristian

  Nu sunt deloc fan PSD, chiar din contra, insa sa nu punem totusi egal intre Oprescu si Iliescu sau intre Oprescu si PSD. De fapt, ideea e ca lumea l-ar fi votat pe Blaga, daca Videanu n-ar fi facut greselile pe care le-a facut. Intr-adevar Blaga mi s-a parut destul de ok si coerent din punct de vedere al programului, insa eu ce sa-i fac daca urmeaza dupa Videanu? De ce n-a implemtentat Videanu toate minunile alea pana acum?

  Pe mine m-a scos din sarite Videanu cand a zis ca n-a dotat autobuzele cu aer conditionat, ca deh … daca trage pe cineva curentul, asta in conditiile in care era canicula in toata tara. Barem daca avea ceva in cap, nu lua autobuze gandite pentru aer conditionat si in care nu se deschid calumea geamurile. Iar pana la pariul despre revenirea lui Oprescu in PSD, de ce sa nu numaram kilometri de metrou facuti de Videanu? Sau ce-ar fi sa vorbim de parcarile create prin muscarea din trotuar, de nu mai au loc 2 pietoni unul langa altul? Daca tot e sa votez intre doua rele, barem sa-i bat obrazul aluia care si-a batut joc de mine, mai ales ca am tot votat cu PDL de cand ma stiu.

  In concluzie, lumea a votat anti-PDL, nu pro-PSD. Tu chiar crezi ca lumea va vota cu PSD la parlamentare sau pentru presedinte? Sau ca oamenii au vazut in Oprescu un fel de Superman?

  Sincer sa fiu, ar fi frumos daca ar aparea un nou pol, o noua generatie de politicieni (aluzie voita la PNG&oier), astfel incat sa nu mai votam cu “PSD”, in loc de PDL & PNL.

  Reply
 3. Ecologie umana

  Oprescu va ajunge in nationala PSD in cel mult 3 luni. Problema e ca il va inlocui pe Geoana! Si atunci peste candidatul “alb” independent va va cadea matia rosie cu 3 trandafiri a PSD-lui. Si peste capitala bineinteles. Oare atunci toata capitala va arata precum sectorul 5?

  Reply
 4. LArSON

  Toti prostii musca din momeala cu metroul. Niciun primar din Bucuresti (genial sau sectant) nu poate face metrou (decat poate daca schimba obiectul de activitate al RATB sa faca si transport pe CF). Toate promisiunile electorale facute in legatura cu metroul n-au niciun fel de acoperire. Eu astept cu nerabdare(ca si altii, de altfel) autostrada zburatoare a lui Oprescu.

  Reply
 5. ABS

  Ce sa spun… din pacate nepasarea bucurestenilor ne va afecta pe toti, inclusiv pe cei ca mine care locuiesc in Ilfov si lucrez in Bucuresti.
  Asa ca am un mesaj pt cei care nu au venit la vot nici la primul tur, nici la al doilea: STA-V-AR IN GAT! Pana si Orban ar fi fost mai bun ca Iliescu, pardon Oprescu.

  Reply
 6. Ion

  când ai de ales între doi securiști ce faci? tot vot negativ? (să nu iasă ăl mai cretin îl votăm pe ăla mai puțin cretin)

  Reply
 7. Cristian

  @ABS te muti in Bucuresti si votezi cat vrei neica. Sau te angajezi prin Pipera (la Vodafone de exemplu) ori prin Baneasa (Ikea, Metro, Alvarion samd) si gata cu bocetele despre Bucuresti.

  Reply
 8. Wholigan

  @Cristian. Dar sa punem egal, dupa multi ani in care Oprescu a reprezentat PSD, se pare ca tot ai lui Iliescu au fost mai destepti si l-au vopsit independent, si a mers.
  Nu ca Blaga ar fi fost o solutie de aur.
  Oricum, daca nu ii era de ajuns cu ocupatiile de profesor, rector, chirurg, director de nenumarate spitale, presedinte de comitete si comisii, iata-l si primar. Sunt sigur ca se va achita si de aceasta functie cu demnintate.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *