Miracole

opportunityNici nu pot concepe o zi mai potrivită decât ziua de astăzi pentru articol pe tema asta. Cred că toți ați citit deja până acum știrea aia referitoare la jaful de la mânăstirea Pasărea unde niște nemernici de hoți i-au furat preacinstitului părinte vreo 100000€ de sub saltele. Niște mărunțiș acolo, bani care în mod sigur urmau să fie utilizați întru ajutorarea celor sărmani.

Ce e haios este că în cazul jafurilor de genul ăsta suspecții sunt căutați în primul rând prin cercul de cunoștințe din apropierea păgubitului. N-o să mă pot abține și-o să fac gluma cu “cine se-aseamănă se-adună” dar nu despre asta vroiam să comentez. Ci despre faptul că ar fi de-a dreptul interesant dacă hoții NU ar fi din cercul de cunoștințe al săracului popă. Ci ar fi pur și simplu niște hoți amărâți care au spart chilia părintelui cu gându’ să fure ceva mărunțișuri. Și brusc, jackpot, un adevărat miracol înainte de sărbători, fix în postul Crăciunului.

Și ar fi cu mult mai mișto dacă acest mic miracol petrecut înainte de sărbători ar fi urmat de o serie de multe alte miracole. Știți voi, hoții de pe tot întinsul țării, realizând brusc faptul că popii e posibil să aibă ceva cașcaval la saltele, se orientează rapid și îi lasă pe cei din urmă fără mijloacele materiale de-a mai achiziționa ultimele modele de Mercedes/BMW/Audi. Asta ar fi o știre cu adevărat interesantă.

1 Comments Miracole

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *