Nedumerire electorală

Am și eu o scurtă nedumerire legată de procesul electoral de ieri. Nedumerire mai degrabă adresată ălora de la Mega Image decât BEC-ului (da’ poate se sesizează și ăia).

Ieri, după ce mi-am încheiat conștiincios obligațiile de cetățean am intrat într-un Mega Image să cumpăr 2 fiole de vin. Așa, ca pentru final de weekend. Știam de la runda trecută de alegeri faptul că nu se vinde alcool pe o rază de X sute de metri de secțiile de votare. Și m-am dus la un MegaImage care era departe de orice secție de votare. Când ajung acolo, surpriză, nici de la ei nu aveam voie să cumpăr.

Cu vreo 2-3 ore mai devreme, am votat în sectorul 6 unde încă am buletinul. La nici 300 de metri de secția de votare este piața. Fix pe colțul pieței era o cramă cu vin vărsat, deschisă lejer. Deci pe ăștia-i durea în cur. Alte chioșcuri din piață abordau fix aceeași politică. Dac-aș fi știut atunci, mă aprovizionam de acolo.
În sectorul 3 în schimb cam p.la chioșcuri deschise, ce era prin piață se închisese demult iar din cele 2 chichinețe deschise n-aveam ce să aleg. Prin urmare am alergat vreo oră și ceva până am găsit niște vin decent undeva.

Având în vedere chestiunile expuse mai sus, întrebarea mea e, “Cine paștele mă-sii a aplicat legea asta în halul ăsta și ce scop are ?” Cine vrea să se îmbete crăci în ziua votului își ia alcool c-o zi înainte. Terasele erau deschise, bombele de cartier la fel.  Deci ?

8 Comments Nedumerire electorală

 1. cartus

  …si mai e o treaba, daca tot ai votat, arati stampila, care e dovada faptului implinit si ar trebui sa poti baga in tine cat vrei sau cat poti, nu? Ai votat, dupa asta potopul, nu?

  Reply
 2. Rabbit

  Pentru ca cetăţenii să nu se afle în deplinătatea facultăţilor alcoolice atunci când votează. În ţara asta majoritatea românilor beau, în mare parte începând cu micul dejun.

  Reply
 3. alina

  eu zic ca mai bine sa lase cetatenii sa se imbete, ca altfel nu-i mai voteaza nimeni
  doar sa stii ce nu faci, ca altfel greu ai pune stampila pe astia

  Reply
 4. miticosul

  Ideea e simpla: vor sa evite discutiile aprinse de alcool pe teme electorale. care pot sfarsi in preajma sectiilor de votare, sau chiar in.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *