Am și eu o scurtă nedumerire legată de procesul electoral de ieri. Nedumerire mai degrabă adresată ălora de la Mega Image decât BEC-ului (da’ poate se sesizează și ăia).

Ieri, după ce mi-am încheiat conștiincios obligațiile de cetățean am intrat într-un Mega Image să cumpăr 2 fiole de vin. Așa, ca pentru final de weekend. Știam de la runda trecută de alegeri faptul că nu se vinde alcool pe o rază de X sute de metri de secțiile de votare. Și m-am dus la un MegaImage care era departe de orice secție de votare. Când ajung acolo, surpriză, nici de la ei nu aveam voie să cumpăr.

Cu vreo 2-3 ore mai devreme, am votat în sectorul 6 unde încă am buletinul. La nici 300 de metri de secția de votare este piața. Fix pe colțul pieței era o cramă cu vin vărsat, deschisă lejer. Deci pe ăștia-i durea în cur. Alte chioșcuri din piață abordau fix aceeași politică. Dac-aș fi știut atunci, mă aprovizionam de acolo.
În sectorul 3 în schimb cam p.la chioșcuri deschise, ce era prin piață se închisese demult iar din cele 2 chichinețe deschise n-aveam ce să aleg. Prin urmare am alergat vreo oră și ceva până am găsit niște vin decent undeva.

Având în vedere chestiunile expuse mai sus, întrebarea mea e, “Cine paștele mă-sii a aplicat legea asta în halul ăsta și ce scop are ?” Cine vrea să se îmbete crăci în ziua votului își ia alcool c-o zi înainte. Terasele erau deschise, bombele de cartier la fel.  Deci ?