Noua variantă CCNA

Tocmai am primit mail în care se anunță noile variante de curriculum de CCNA. De la începutul semestrului ăsta m-a tot întrebat lumea dacă se schimbă versiunea de curriculum în curând și ce-o să facă ei cu bridge-urile.

Pentru cei care nu au înțeles o iotă, să explic de la capăt. CCNA-ul se bazează pe materialele online după care studiază elevii. În prezent, versiunea de curriculum este 3.1. Acum 1-2 ani, când s-a realizat trecerea de la versiunea 2 la versiunea 3, cei care au fost prinși la mijloc (în sensul că au terminat sau au făcut o parte din materie pe versiunea 2 ) au trebuit să dea o serie de examene suplimentare ca să acopere diferențele. Acum, studenții care au unul sau mai multe semestre de CCNA terminate, sunt îngrijorați de examenele respective.

Anunțul primit azi ar trebui să-i liniștească definitiv. Cel puțin pentru moment.

The English versions of CCNA-A courses 1 and 2 and CCNA-B courses 1 and 2 will be available in the June-August 2007 timeframe. The English versions of CCNA-A courses 3 and 4 and CCNA-B courses 3 and 4 will be available in the November-December 2007 timeframe. The current CCNA curriculum will continue to be made available for as long as it aligns with Academies’ needs and certification requirements. There are no plans at present to retire the existing CCNA course.

Deci, pentru moment nu se retrage versiunea existenta și nu vor fi nevoiți să dea examene suplimentare.

Noutatea constă în faptul că vor fi disponibile 2 variante de curriculum. Unul pentru “advanced learning”, numit temporar CCNA-A și unul pentru “foundational learning”, numit CCNA-B. Versiunile pentru semestrele 1 si 2 vor fi disponibile din Iunie-August iar cele pentru semestrele 3 si 4 în Noiembrie-Decembrie 2007.

Tot ce pot să spun acum e că sper să nu semene cu varianta de teste văzută acum câteva luni. Om trăi și-om vedea.

3 Comments Noua variantă CCNA

  1. required_name

    Si la CCNP am auzit ca o sa intervina niste schimbari (unii spun ca ar fi destul de importante). Stii ceva detalii?

    Reply
  2. required_name

    Par modificari destul de serioase. Some multicasting, some voice, lots of security, some mpls. Vad ca au scos partea de WAN si cea de troubleshooting. Mersi de link.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *