Înc-o muie mare în direcția RDS-ului. Nu-s nici primul nici ultimul care înjură nameserverele de la RDS. Cât de greu poa’ să fie să ții 2-3-4 nameservere actualizate frecvent pe care să le servești clienților. Nu actualizate din paște-n crăciun.

Am un site pe care l-am mutat pe alt hosting undeva prin noiembrie. Și în ziua de azi mai am probleme cu un subdomeniu de pe acel site pentru vizitatorii din RDS. Doar pentru ei.
Similar, zilele trecute am modificat nameserverele pentru blog. NU am schimbat ip-ul serverului pe care țin blogul. E același de câțiva ani deja. Rezultatul ? Ieri din RDS mi s-a întâmplat să nu-mi rezolve numele.

Și dacă aveai un cache nu se întâmpla chestia asta. Nameserverele noi au fost accesibile cu câteva ore bune înainte de-a face efectiv modificările la rotld așa că sincer nu văd ce s-a întâmplat. Nu pot pune asta decât pe seama incompetenței.

Eu personal n-am o problemă, folosesc dns-urile google de ceva vreme. Dar cei cu pppoe configurat pe jucăriile de acasă primesc DNS-urile  de la RDS odată cu IP-ul extern și le servesc mai departe în LAN prin DHCP (fie face routerul DNSMasquerade și servește IP-ul propriu ca DNS server în LAN, cum face DD-WRT-ul ).  În ambele cazuri asta-i soluția default. Setarea altor namservere pe router iese din tiparele setărilor obișnuite sau nu este prevăzută de wizard-ul de setare. Și rezultatul este cel de mai sus.

Și am observat că am primit pe PPPoE servere diferite de DNS la conectări diferite. Deci sunt mai multe. Cum le-au gândit, de ce merg prost, de ce nu le repară, de ce se chinuie să țină coișpe IP-uri ocupate cu servere DNS nefunctionale, sunt mistere pe care nu le vom desluși niciodată probabil.