Oameni de zapada – Apa Nova "style"

Oi fi eu mai tâmpit da’ să-mi bag picioarele dacă am înțeles ideea cu oamenii de nisip. Nisip există în apa noastră “nova” de la robinet.

Cică Apa Nova a pus câte-un d’asta prin intersecțiile mari din București. Tocmai am zărit unul la intersecția de lângă stația de metrou Titan, pe la doi pași de noul domiciliu.
Am înțeles de pe la Piticu cum că e o campanie care ne îndeamnă să economisim apa. Ziceți-o pe aia dreaptă băieți. Ați vrea să mergem cu gălețile și să aducem apa de la fântână. Eventual ne închiriați voi gălețile ca să nu pierdeți complet “obiectul muncii”.

4 Comments Oameni de zapada – Apa Nova "style"

 1. eu

  Se pare că a fost o zi a mediului.
  Și dată fiind încălzirea globală ar trebui să economisim apă…
  Cam asta se pare că a fost ideea..

  Mai presante ar fi altele:
  Plantare de copaci vs Tăiere de copaci
  Energie eoliană,solară,etc vs energie din petrol,cărbune,
  Mașini care să nu polueze vs cele care consumă 10-20-…litri/100km
  samd

  Reply
 2. Nefas

  Pe scurt,…ca parte organizatoare, dar nu reprezentant apa nova, a acestui proiect.

  Ideea era aceea ca, in ritmul acesta (vezi An Inconvenient Truth … un program Al Gore condensat intr-un documentar) sunt sanse ca (da chiar…cat a nins in bucuresti iarna asta ???) viitoarele generatii sa stie oamenii de zapada doar din poze, limitandu-se (traginca idee, insa asa e sensibilizata lumea) la nisip (vom avea destul).

  De-asta s-a facut aceasta campanie.
  Apa Nova incearca sa investeasca mult in refacerea imaginii sale de cand cu preluarea firmei de catre concernul francez.
  Implicit ii va fi greu, …. si pt ca sunt romanii carcotasi, dar si pentru ca romanii sunt specialisti in a lipi etichete fara a judeca… luandu-se numai dupa mituri candva intemeiate.

  Asadar, nu e nevoie sa ajunga acest mesaj … sau…mai bine zis… e normal sa nu ajunga mesajul la urechile tuturor bucurestenilor, si suntem multumiti ca un domn a aruncat pachetul de tigari in ziua respectiva, ca un altul a vrut la randu-i sa imparta gheata in aceasta actiune de sensibilizare a oamenilor, si ca un al treilea domn a inteles ce inseamna (dpdv logic macar…) a lasa telefonul la incarcat peste noapte…

  Nu se asteapta nimeni ca toti romanii sa isi incarce telefonul mobil ziua timp de 2 ore maxim (cat i-o fi necesar unui aparat) in loc sa il lase 8 peste noapte sa consume mai multa energie decat ii trebuie.

  Stiu sigur ca daca eu am telefonul descarcat, il las noaptea la incarcat (evit totusi….nu cu gandul la power-saving, ci cu gandul ca nu m-ar trezi alarma) sunt sigur ca nu respect tot ce scria pe pliantul respectiv.

  Insa la fel de sigur sunt ca nu toata lumea intelege mesajul campaniei (asta este Romania….mai trebuie multe actiuni de pionierat pentru a se intelege ceva).

  Se pare ca nu pot fi scurt…atata timp cat este vorba de scris doar de dragul de a scrie, si atata timp cat obiectivitatea in a privi lucrurile nu exista.

  Cheers !
  .M

  Reply
 3. Meekuu

  Nu-i vorba de lipit etichete fara a judeca. Sunt un pic cam sceptic in ceea ce priveste Apa Nova. Iar motivul pentru care am zis eu că nu înțeleg campania nu se referă la faptul că n-am înțeles DE CE au facut omul din nisip ci de ce a ales Apa Nova să facă treaba asta când știe toată lumea cam care-i imaginea lor pe la noi. Văd în fiecare săptămână ce curăț din filtrele de pe țevi (că deh, datorită lor mi-am pus 2 filtre unul după altul ca să nu mai crănțăn nisip). Văd și cum se strâng bălțile pe străzi din cauză că n-au investit în infrastructură. Văd și cât plătesc pentru nisipul de pe țeavă (cu care, apropos, puteam și eu să construiesc un om din ăla). Cam aia era motivația postului meu.

  Cât despre încălzirea globală… ne-o merităm. Asta e, peste 10 milioane de ani o să fie alții în locul nostru p’aici.

  Reply
 4. Nefas

  perfect de acord, insa…daca observi, tonul tau e total altul fata de primul post.

  De acord cu tot ce scrii, insa, fiind direct implicat, e normal sa reactionez la mesajul tau.
  Nu tin partea nimanui, ci… sustin doar ca ideea impartirii ghetei si a celor 3 oameni de nisip, luata ca fapt de sine statator este f buna.

  Asta este tot, celelalte aspecte … nu necesita comentarii.

  Noroc !

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *