Fuck RATB

Azi am înjurat RATB la greu. Vroiam să mă întorc acasă din Piața Romană unde am avut de mutat niște echipamente pe la niște clienți. Mutare sensibilă, se putea face numai în weekend. S-a prelungit treaba până pe la ora 7:30 și am plecat nițel cam îndoit de-acolo.

Mă duc frumos în stație la 79, în fața liceului Virgil Madgearu.  Și stau. Și stau. Și mai stau nițel. La un moment dat am început să banuiesc eu ceva. Vorba aia, doar au întors Bucureștiul cu curul în sus. De ce să nu facă asta și cu transportul în comun.

Mă scobesc în buzunar și scot M600. Zic eu, hai să intru pe pagina RATB să vedem ce modificări de trasee anunță ăștia. Zurpriză, pagina RATB e plină de flash-uri și java de zici că-i făcută de un proaspăt absolvent de liceu seral cu profil informatic. Nema știri pe Opera mobile. Apelez la varianta “sună un prieten”. Sun pe frate-meu și-l pun să se uite pe pagină să-mi zică ce-au modificat dobitocii. Între timp vine autobuzul 679. Deja e clar, l-au f.t.t și pe ăsta. 679 avea traseul “Gara de Nord – Foișorul de Foc”. De la Foișor, cu Dumnezeu înainte. M-am urcat în el, ajung la Foișor, pe-acolo nici picior de 679. Și uite-așa am orbecăit până când m-am enervat, mi-am urcat curu’ într-un taxi și am ajuns acasă. Deja mă gândesc serios să trimit bonul pentru decontat la abonament. Nu de alta da’ măcar sâmbăta când nu-i omor pe transportul în comun și când babele mai stau și ele p’acasă să pot să circul liniștit cu RATB-ul.

Și schimbați-vă în pula mea site-ul ăla de rahat. Un RSS ceva acolo pentru știri, trasee modificate, nu rahaturile alea în flash.

3 Comments Fuck RATB

 1. nexus

  Bine ca are muzica pusa… Asta te interesa ca si calator. Marea greseala a fost ca nu ai luat metroul de la Romana. Schimbai la Unirea si in maxim o ora era acasa.

  Reply
 2. deconectat

  Ai uitat sa zici ca folosesc frame-uri! :)

  Vezi ca au un form pentru cei care vor sa se angajeze…cred ca daca te chinui un pic le crapi site-ul de acolo. Partea de javascript e scrisa cu picioarele; daca si php-ul din spate e la fel de bine gandit…poate iti faci reclama pe site-ul ratb-ului. :D

  Reply
 3. Florin

  Plus ca nu poti vizualiza si accesa meniul din cauza banerului care e pus ca un kur exact unde nu trebui. Daca vrei sa vezi si tu un traseu –> “The page cannot be displayed”…bineinteles!!! : ))

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *