Partial review – M600

După aproape 24 de ore de când am jucaria nouă (și la cerințele publicului ) fac un scurt review la M600.

Trebuie spus că e primul telefon cu Symbian pe care pun mâna (să mă joc mai mult de 5 minute). Până acum am tot șurubărit și instalat diverse aplicații pe Pocket PC-uri gen Eten, HP, etc… Dacă la alea treaba era simpluță (Start->Programs->bla… bla… ) la ăsta m-am uitat cam câș prima oară. Una din chestiile ușor deranjante este faptul că se mișcă nițel cam lent. O altă treabă deranjantă ar mai fi și faptul că nu am găsit prea multe softuri pentru el. Și mă refer aici în primul rând la un e-book reader mai puternic si eventual alte tool-uri office sau pentru organizare. Am utilizat un Palm câțiva ani buni și eram obișnuit cu grămada de soft pentru platforma respectivă. Nu-i nimic, am răbdare, mai sap. Urgent ar fi un client bun VPN și reader-ul mai sus amintit (putty știu că e :D ).

În rest are o grămadă de chestii utile. Îmi place la nebunie rotița și faptul că are tastatura QWERTY (chiar dacă e ușor îngrămădită). Păstrează stilul cu butoanele de sub ecran ca la K750-ul meu vechi (numai ca aici sunt pe touchscreen). Ieri mă jucam cu ambele telefoane (transferam contactele prin bluetooth) și încercam să fac click cu stylus-ul pe ecranul K750-ului. Deci m-am obișnuit.

Ieri oscilam între M600 și căștile noi. Azi stau cu căștile în urechi și mă joc cu telefonul. Se împacă bine.

14 Comments Partial review – M600

 1. Meekuu

  @sagesse, :P (da’ să știi că am făcut-o și pentru că nu mi-a mers la momentul respectiv weblog.ro )

  @Adrian, acum mă învârt între “DAMN !!!” și “Lasă că-i bun și ăsta.” Adevărul este că nu prea poți opri copiii mari lăsați liberi în fața unei jucării de genul ăsta.

  Reply
 2. Adrian

  Pai, zic sa-l folosesti sanatos si sa te bucuri de el la maxim ! Telefonul este super, ia-ti un Canon S3 IS ca aparat foto si nu mai avem ce comenta :)

  Reply
 3. Meekuu

  Neah, Nu mă mai pasionează fotografia de când eram copil mic. Pe la 10-12 ani aveam un Zenith cu obiectiv grandangular Zeiss. L-am uitat pe o margine de piatra în gara din Piatra Neamț. Am plâns după el vreo 2 luni iar acum, tavițele în care developam pozele, sunt folosite de pisici pentru nevoile proprii iar restul aparaturii a zăcut prin uscătoria blocului câțiva ani după care a dispărut. La ora actuală uzez un point-and-shoot Panasonic LZ3. E de-ajuns…

  Reply
 4. HABEEB

  nu se stie nici o data sigura a anuntarii lui m610… sa fim seriosi cu siteuri gen gadget…ro
  o sa fii incintat de el… dar are si multe problema m600.. urmele de deget de pe display o sa te omoare :D

  Reply
 5. Meekuu

  Maniac cum sunt mi-am luat si servețele d’alea pentru ochelari. Eu ștergeam și ecranul de la k750 cu ele așa că singura problemă este că ăsta-i nițel mai mare și-i mai mult de șters :D. Nu știi tu cum fac toaleta laptopului cu bețișoare de urechi cu care șterg fiecare tastă în parte și marginile ecranului (cam la 1 săptămână).

  Reply
 6. Meekuu

  Am tot lucrat cu Eten-uri în ultima vreme. Au o grămadă de bug-uri. Printre cele întâlnite de mine se numără pierderea setarilor la conexiuni dupa restart, probleme cu mail-urile venite, blocari ale sistemului de operare…
  Singurul pe care-l consider “mai tare” dpdv al sistemului de operare este un Palm.

  Reply
 7. Adrian

  Care Palm e in pragul unui faliment/buyout/whatever. Dovada, ultimul Treo (750) si cand zic “ultimul” sper sa nu am gura aurita, este un Windows Mobile. Are unul dintre clientii mei, luat din Franta, m-am jucat nitel cu el si mi-a lasat un gust amar. Un shtift ca majoritatea WinMo-urilor.

  Pacat. Primul meu PDA a fost un Palm III in 2000, apoi un Palm m100 prin 2002 – am fost extrem de multumit si eram cel mai tare din parcare cand imi bifam cumparaturile de la Metro pe Palm :) Dupa care nu’s ce s-a intamplat c-au aparut tot felul de functionalitati destepte pe telefoanele mobile, conectare la Internet si uite-asa m-am descotorosit de Palm prin 2005, l-am vandut pe okazii pe o saorma … inca duc dorul draciei, era reactiva, tap-tap pe ecran si aparea imediat meniul, rezolutie mica dar cu fonturi gandite, am citit la ebooks prin trenuri de numa-numa. Dracu’ mai citeste acum ebooks de pe telefoanele astea noi si smechere, toti joaca zuma sau alta porcarie, exceptie mai face cate un corporatist inrait care isi citeste mailul.

  Poate c-am si imbatranit eu intre timp, sa fie asta cauza acrelii mele.

  Reply
 8. HABEEB

  de asemenea ai grija cu m600.. la primul hard reset vei pierde toate themele :)
  si nu mi se pare lent deloc.. e clar mai rapid decit un 6680/n70.. m610 o sa apara in jurul anului nou.. deci ai fi avut de asteptat

  baga SEUS.. fa update la ultimul firmware.. nu stiu ce versiune ai tu acum…

  Reply
 9. Meekuu

  Am facut update. E cam deranjant că nu prea mă ține bateria la el cum trebuie. Știi cumva dacă există baterii mai puternice nițel ?

  Reply
 10. HABEEB

  nope.. bst33 e cea mai buna baterie disponibila de la SE..
  incearca sa micsorezi brighnesul.. pe mine ma tine bateria bine.. dar vorbesc putin… am o alta colega la munca care vorbeste mult si tot o tine bateria o saptamina inchis noaptea insa

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *