Problemă cu borduri și cercuri

Am vrut inițial să scriu pe undeva pe social-media chestia asta dar mi-am adus aminte că plătesc un hosting undeva și poate c-ar fi timpul să nu mai depind de Zucc și Musk sau alții. 

Bucureștenii care mai scot nasul afară din casă și nu stau să “work-from-home” 24/24 7 zile din 7, au observat poate că onor primăria sectorului 3 s-a apucat sa fută toată zona din Piața Unirii și să schimbe borduri/să reamenajeze spațiile/insulele (astfel încât să încapă cât mai multe borduri). 

Când a terminat cu haosul creat acolo (vreo săptămână n-au mers nici semafoarele), să nu vă gândiți că s-au potolit. Neah, s-au mutat pe alte străduțe. Și ai fi zis că s-au mutat pe undeva unde au dreptul explicit să facă asta (că pe arterele unde circulă mijloacele de transport în comun, administrarea este direct sub Primăria Capitalei). 

Nu chiar. S-au apucat să reamenajeze Strada Traian. Mai precis să trântească un sens giratoriu la intersecția cu Str. Vulturilor și apoi încă unul la intersecția cu Matei Basarab. Apariția unor sensuri giratorii în cele două intersecții n-ar fi un lucru atât de rău, traficul de acolo avea nevoie măcar de un semafor dacă nu de un giratoriu. Doar că cele 2 sensuri giratorii sunt ușor supradimensionate, cel de la intersecția cu Matei Basarab fiind chiar mult mai mare decât ar fi fost cazul. Este atât de mare încât îl suspectez pe Negoiță că vrea să-și mai ridice un hotel în giratoriul ăla sau cel puțin un centru comercial. Atât de mare încât rondul de la Universitate începe să fie un pic invidios. 

Preț de câteva secunde bune m-am întrebat de ce naiba aveam nevoie de ditai rondul într-o intersecție atât de mică dar m-am prins rapid că e o lucrare în care 2πR-ul este foarte, foarte important. 

Prin urmare vă dau ca temă o mică problemă.

Având în vedere că factorul AFDASF (a furat dar a și făcut) este 1 și circumferința sensului giratoriu este 2πR, să se calculeze în câți ani o să-și plătească primarul sectorului 3 datoriile restante la ANAF. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *